Jan De Smet solo in Kapellen

vrijdag 1/06/2018
20:20

KAS Attenhoven
Waterstraat,30, 2950 Kapellen

1 juni 2018 20u20
Inkomprijs : € 17
Voorverkoop: € 14 voorverkoop eindigt 1 uur voor het aanvangsuur
geen genummerde plaatsen
deuren: 19u45

JAN DE SMET
JAN DE SMET : SOLO EN ZONDER VEEL CINEMA

In de loop van zijn – nu al ruim veertig jaar durende – muzikantenbestaan heeft zanger, componist, tekstschrijver, muziekliefhebber ,vinylcollectioneur en multi-instrumentalist Jan De Smet (1953) een zeer uitgebreide muzikale bagage verzameld. Een klein deel daarvan kon hij 32 jaar lang kwijt bij De Nieuwe Snaar.

Het grootste deel van het overige materiaal zit echter opgeborgen in zorgvuldig geklasseerde mappen. Omdat Jan De Smet een muzikale omnivoor is, zijn bijna alle denkbare muziekstijlen hierin vertegenwoordigd.

Na het mooie einde van De Nieuwe Snaar is er een onweerstaanbare drang de oorzaak van dat dit repertorium ook publiek wordt gemaakt. Zichzelf begeleidend op een zestal verschillende instrumenten ( wees gerust, nooit allemaal tegelijk….) zal Jan De Smet zich “Solo en zonder veel Cinema” overleveren aan het repertorium dat zich die dag aandient en dat is eigen (soms zeer onbekend) werk maar ook zorgvuldig uitgekozen liedjes van gewaardeerde collega’s die hem hebben beïnvloed (Drs.P / Wannes Van De velde / Bob Dylan / Georges Brassens etc…) , dit alles aangenaam gesausd met allerhande grappige anekdotes en hier en daar een vreemd instrument .

Het repertorium zelf is (soms) meertalig en kan ook “bindtekstgewijs” aangepast worden aan de noden, interesses en wensen van het aanwezige publiek. In relatief kleine ruimtes blijft alles akoestisch ( geen geluidsinstallatie nodig, dus…)

De interactie met het aanwezige publiek kan door middel van verzoeknummers, een vragenronde of zelfs een sporadisch duet met iemand van de aanwezigen voor alle partijen zeer inspirerend werken !

 

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.