4° StreetCatFoodFestival met Amparo Cortés en Enrique Cortés in Deurne

9 juli 2014

Wanneer: zo 21/09/14 van 15:00 tot 20:00

Waar: The Cathouse, Muggenberglei 228, 2100 Deurne

Wie:
Amparo Cortés (zang)
Enrique Cortés (gitaar)
Lunar vzw (dans)

Prijs: Gratis

The Cathouse
eb.es1614253320uohta1614253320ceht@1614253320ofni1614253320
0473/66 48 66
http://www.thecathouse.be
http://thecathouse228.wordpress.com

Na het succes van de vorige edities organiseert The Cathouse vzw het vierde StreetCatFoodFestival op zondag 21 september 2014 op de Muggenberglei (tussen Ravelsberg- en Basselierstraat) in Deurne. Streetfood is lekker en superpopulair en elke windrichting heeft zo zijn eigen specialiteit. In samenwerking met het district Deurne en de bewoners van de wijk Muggenberg-Arena maken we er van 15.00 tot 20.00 een fantastisch wijkfeest van. Leden van het districtscollege (o.v. Ariane Van Dooren) koken en feesten mee. Naast het koken van streetfood (paella en pannenkoeken) wordt er flamencomuziek gespeeld door Amparo & Enrique Cortés en gedanst door de dansgroep Lunar uit Deurne. De toegang is gratis. Voor een bord paella betaalt u € 6, voor 2 pannenkoeken € 3. Een glas lekkere rode of witte wijn aan € 3 laat deze gerechten nog beter tot hun recht komen! En voor de zoetbekken onder ons worden dit jaar vers bereide ijsthee met vruchten voorzien.

Live flamencomuziek door Amparo & Enrique Cortés
tussen 15.00 en 19.00
http://www.amparocortes.com

Amparo werd geboren in Sevilla, in een familie van grote flamencomeesters.
Met haar kartonnen valiesje vertrok Amparo, amper 16, naar België om er werk te zoeken. In 1978 maakte ze kennis met Wannes van de Velde, haar “compañero”, zoals ze hem voorstelde, haar metgezel en kameraad, met wie ze in verscheidene projecten ging samenwerken.
Haar passie voor de flamenco noopte haar het kartonnen valiesje weer te openen (zoals ze het zingt in de sevillana Rosas negras) en ze diepte er herinneringen uit, zoals die keer dat ze haar idool Camarón de la Isla in de processie van de gitano’s tijdens de Semana Santa zag en hoorde zingen. Dat onvergetelijke feit was de aanleiding tot haar eerste cd, Sueños, waarin ze op gitaar door haar neef Enrique de Melchor werd begeleid en die begint met een Nana a Camarón.
Weinige jaren nadien, in 1999, doet ze opnieuw haar kartonnen valiesje open om haar tweede cd samen te stellen, Candela, die begint met een gedicht dat ze opdraagt aan de gitano’s, met wie ze zich zo intiem vereenzelvigt. In 2005 ziet een derde cd het licht, Duende y amores, die zoals de titel aangeeft over liefde en verlatenheid handelt, en waar ze opkomt voor de gevoelens van de zo vaak mishandelde vrouw. De sevillanas Guitarrero ven y toca draagt ze op aan het Belgische volk, waar ze zoveel aan verschuldigd is, en in het bijzonder aan haar “compañero” Wannes van de Velde, en aan Klara-producer Paul Rans, en André Fonteyne, mensen, zo zegt ze, aan wie ze een deel van haar succes te danken heeft, en aan zovele anderen, te veel om op te sommen, maar die allemaal onder haar goede vrienden te rekenen zijn.

Demonstraties flamenco van de vzw Lunar
om 16.30, 17.30 en 18.30
http://www.lunarvzw.be

Lunar vzw “escuela de baile flamenco” in Deurne is een school waar sinds 1998 cursussen flamenco en buikdans gegeven worden, met verschillende leraressen, en voor elk niveau, van beginners tot gevorderden. Het belangrijkste in Lunar vzw, is – buiten natuurlijk de flamenco en buikdans op zich – de sfeer : zij maken er een echte peña van. Iedereen mag zichzelf zijn, niemand is de beste. Er wordt veel afgelachen tijdens, maar vooral na de lessen in de kleine bar. Buiten de flamencolessen worden er allerlei activiteiten georganiseerd met de bedoeling de leerlingen dichter bij elkaar te brengen.