A Canzone ‘e Partenope in Deurne (om 11u)

28 februari 2018

Bel Ayre
‘A CANZONE ‘E PARTENOPE

Bel Ayre is de groep rond sopraan Lieselot De Wilde en jazzgitarist Peter Verhelst. De naam Bel Ayre is een pan-Europese term voor mooi lied. In het programma ‘A Canzone ‘e Partenope maakt u kennis met het onsterfelijke muzikale Napels. Er bestaan meer dan 25 000 authentiek Napolitaanse liederen, waarvan Luna rossa en Era de Maggio ook in onze streken nog enigszins gekend zijn.

Bel Ayre laat u echter graag ook een aantal andere pareltjes horen die dringend ontdekt mogen worden door het Belgische publiek. In Napels zingen jong en oud, rijk en arm, straatmuzikant en operazanger ze uit het hoofd, of het nu om kunstliederen gaat of traditionele muziek, zoete melodieën of rauwe protestsongs, nobel smachten of volkse verhaaltjes.

Er is een verrassende, poëtische band tussen Napels en België. Hoe dat precies in elkaar zit en waarom de liedtraditie van Napels zo uniek is, hoort u tijdens het concert. Bel Ayre neemt u mee naar Napels, de zon, de zee, de marktjes, de kwetterende straatjes, de snorrende brommertjes en de zuiderse romantiek. Op de warme en betoverende klanken van een gitaar en een stem, een bandoneon, percussie, een klarinet en een cello gaat uw ziel vanzelf meezingen.

zo 11 mrt 2018 – 11.00 uur

€ 10 inclusief glas cava of fruitsap
Kansentarief

locatie
cc Deurne Podium
Frans Messingstraat 36
2100 Deurne

Meer info