“A tribute to Alan Lomax” in Lier

vrijdag 18/11/2011
20:15

The Golden Glows and Roland
vrijdag 18 november 2011, 20u15

The Golden Glows is een Antwerps trio met een voorliefde voor oude, wat ‘vergeten’ muziek. Van de Ancienne Belgique kregen ze in 2009 het privilege om aan de slag te gaan met een unieke muzikale erfenis: Prison Songs, een selectie van gevangenisliederen, in de jaren ‘40 geregistreerd door etnomusicoloog Alan Lomax in de oudste penitentiaire instelling van Mississippi, Parchman Farm.

Daar waar de Glows doorgaans opteren voor zachte, intieme vocale pracht en een consequent doorgevoerd minimalisme, gingen ze bij deze gelegenheid voluit. Geruggensteund door zespotige mannenstemmen en een fenomenale drummer, creëerden The Golden Glows een unieke performance die teert op rauwe energie en vocale power.

Blueslegende Lead Belly werd ontdekt door Alan Lomax en diens vader John A. Lomax. In de jaren ’30 reisden zij langs gevangenissen in het zuiden van de Verenigde Staten om prisonsongs op te nemen. Daar ontmoetten ze Lead Belly, de rest is geschiedenis. Zijn Good Night Irene in een versie van The Weavers werd een nummer 1-hit en Nirvana’s versie van Where Did You Sleep Last Night (In The Pines) is ook in ieders geheugen gegrift. Maar daarnaast speelde Lead Belly nog zo’n 500 songs bij mekaar. Wie anders dan onze eigen blueslegende Roland is het meest geschikt om daaruit een spannende selectie te brengen?

met The Golden Glows: Katleen Scheir (sopraan), Nel Ponsaers (alt), Bram Van Moorhem (tenor en gitaar), Geert Hellings (elektrische gitaar, dobro en lapsteel), Frederik Meuleyzer (drums) en Roland (gitaar en zang)

PRIJS
kassa: 22 euro
voorverkoop: 20 euro
reductie -25 / 55+: 18 euro
abon/m-pas/groep: 16 euro

LOCATIE
Cultuurcentrum de Mol
Aarschotsesteenweg 3
2500 Lier

Meer info: Liers Cultuurcentrum


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.