Airboxes op de Folkstage in Kalmthout

maandag 30/07/2018
20:00

Airboxes is een gloednieuw project van twee accordeonisten. Het is een unieke combinatie van een chromatische en een diatonische accordeon.
De chromatisch accordeon is vertegenwoordigd door Bert Leemans. Bert speelt al chromatisch accordeon sinds hij 8 jaar oud was. Zijn eerste podiumervaringen waren met de folkgroep ‘Broekzak’. Vandaag maakt Bert deel uit van verschillende groepen zoals: ‘EmBRUN’, ‘Triple-X’, ‘Elanor’ en ‘Variomatic’. Ook heeft hij doorheen de jaren veel ervaring opgebouwd met verschillende projecten zoals: ‘Duo LeemansDriessens’, ‘b-boa’, ‘EmBRIO’, ‘les Boîtes’, ‘Bert Leemans Quintet’, ‘Alumea’, …

Guus Herremans neemt de diatonisch accordeon voor zijn rekening. Guus startte met de diatonische accordeon op 7-jarige leeftijd. Hij rondde zijn studies af aan het kunsthumaniora van Turnhout, optie instrument en is vandaag is een fulltime muzikant en accordeonleraar. Hij deelde het podium al met Didier Laloy, Aurélien Claranbaux, Toon Van Mierlo, etc … Guus is stichtend lid van de groepen ‘Les Bottines Artistiques en Bazz en ook lid van de groepen ‘A12’, ‘The Bazz Explosion’, ‘Aelia’, ‘La Lanterne’ en ‘Leo&Dicaprio’.

Samen hebben Bert en Guus recent de groep Airboxes opgericht. Ze bundelen elk hun kunnen en ervaring bij elkaar wat uitmondt in een frisse nieuwe mix van beide specifieke speelstijlen.


Elke avond wordt er een bal en/of luisterconcert georganiseerd.

Iedereen is welkom!
Voor deelnemers aan de stage zijn deze optredens inbegrepen in het inschrijvingsgeld.
Bezoekers betalen € 8 (volwassenen) / € 4 (kinderen van 6-12 jaar) / 0 € (kinderen van 0-5 jaar).

De concerten gaan van start om 20u30, de deuren gaan open om 20u15.

De concerten vinden plaats in de parochiezaal van Nieuwmoer (Kalmthout), Prelaat Deckersttraat 8, naast de kerk. Er is parkeerplaats in de nabijheid, net als een bushalte (lijn 670), al rijden er ’s avonds niet zo laat bussen.


maandag 30 juli van 20:00
Parochiezaal Nieuwmoer
Prelaat Deckersstraat 8
2920 Kalmthout

Meer info

Facebookevent


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.