Alison Krauss & Union Station featuring Jerry Douglas in de Elisabethzaal

4 april 2012

Waar:
Koningin Elisabethzaal, Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen

Over:
Alison Krauss is nog maar net veertig, toch gaat ze al een kwarteeuw mee in muziekland. In 25 jaar tijd bouwt de Amerikaanse uit Illinois een schitterende carrière op en ontpopt ze zich tot de meest succesvolle bluegrass-country artieste wereldwijd. Haar werk werd al meermaals beloond. Maar liefst 27 Grammy’s heeft Alison op haar schouw staan. Niemand doet het beter.
Alison start haar solo-carrière in 1987 met een eerste album. In 1989 neemt ze Union Station onder de arm. Er volgen nog twaalf studio-albums. Krauss wordt regelmatig gevraagd voor filmmuziek. Zo horen we haar o.a. op de soundtrack van ‘O Brother, Where Are Thou’ en ‘Cold Mountain’.

In 2007 neemt ze samen met Robert Plant en T-Bone Burnett een rootsalbum op. ‘Raising Sand’ wordt bekroond met niet minder dan zes Grammy’s waaronder de Grammy voor ‘Record of The Year’ en ‘Album Of The Year’. Samen met Plant en Burnett trekt ze op wereldtour en houden ze halt in Vorst Nationaal voor een concert dat de perfectie benadert.

Vorig jaar verscheen ‘Paper Airplane’. Voor het eerst sinds 2004 horen we Alison terug aan het werk met haar vertrouwde band Union Station. In elf nummers proberen Alison en haar band een portret te schetsen van Amerika op een cruciaal moment in de geschiedenis. Studiolegende Mike Shipley zorgt voor de productie. We horen elf sterke nummers, waaronder een cover van Jackson Browne en Richard Thompson, gedragen door de ijle en expressieve stem van Krauss. Zelden horen we een band die zo perfect op elkaar afgesteld is met muziek maken als hoger doel.

Nu zijn Alison Krauss & Union Station opnieuw op tournee, samen met Jerry Douglas. Op donderdag 28 juni komen ze naar de Antwerpse Koningin Elisabethzaal. Een uitzonderlijke gebeurtenis voor België. Naast haar concert met Robert Plant is het immers al van 1997 geleden dat Alison Krauss op een Belgisch podium stond, toen in de AB Club.

Als we de Telegraph mogen geloven, mogen onze verwachtingen hooggespannen staan “What was on show was top-class musicianship because Krauss and Union Station put on one of the most quietly accomplished performances by a band you’re likely to see. Mesmerising”.

Tickets & info: 0900 00311 of fccc.be