Amália in ‘t Ey in Belsele

zaterdag 12/11/2016
21:00

Amália Rodrigues, die zonder meer de koningin van de Fado genoemd kan worden, was een bijzondere dame. Ze ligt aan de basis van de popularisering van het muziekgenre en de verdieping en vernieuwing ervan.
Dit project is een ode aan haar en wordt gebracht door Maria da Saudade, een fadista die op haar manier een heel eigen en unieke improvisatiestijl heeft ontwikkeld. Zij is, net als gitarist Luis Ribero, dertig jaar jonger dan Amália en beiden zijn zij gepassioneerd door diezelfde innoverende traditie. Guittarrista Luis Ribiero heeft trouwens Amália gedurende tien jaar begeleid op zijn ‘guitarra portuguesa’.Ze worden bijgestaan door Ana Luisa op ‘viola de Fado’, zij is de jongste van de bende en is minstens even gefascineerd door de unieke en karakteristieke sound van de traditionele Fado. Een concert voor de feynproever!

Concert georganiseerd i.s.m. CC Sint-Niklaas

Inkom leden € 10 / niet-leden € 13
Deuren open om 20u

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.