Ambrozijn Rewind (concert) in ‘t Ey in Belsele (16u) ***uitverkocht***

zondag 11/12/2016
16:00

We schrijven 1997… Folkclub ’t Eynde (Belsele, Sint-Niklaas) viert z’n zoveelste verjaardag met vijf concerten op vijf dagen. Tijdens het tweede concert treedt de pas opgerichte groep Ambrozijn op. Drie frisse jonge knapen met twee zangeressen blazen het oubollig Vlaams volksmuziekrepertoire nieuw leven in. Wouter Vandenabeele (viool) en Tom Theuns (gitaar) kenden elkaar van de McGuiness Brothers en Dearest Companion… Wim Claeys had zich net professioneel op de folk geworpen met z’n accordeon, Jo Van Bouwel was toen reeds verliefd op Bretagne (waar ze nog altijd woont) en Soetkin Collier, negentien jaar, had na twee jaar intensief zingen, Laïs verlaten. Maar alle vijf hadden ze veel goesting en die goesting resulteerde in vele jaren goeie muziek en een revival van Vlaamse folk.

De eerste cd van Ambrozijn (1998), getiteld “Ambrozijn”, werd niet met de zangeressen opgenomen. Ludo Van Deau trad toen aan als frontzanger en in 2007 hield de groep er definitief mee op.

Desalniettemin… Rewind… Wie de roemruchte cassette nog heeft gekend, herinnert zich ook nog de commando’s op de voorzijde van de cassettespeler: ‘Play’ en ’Stop’ en onder andere ook ‘Rewind’. Inderdaad, het enige overgebleven audiomateriaal van het eerste kwintet Ambrozijn is een cassette. En dat repertoire wordt door de vijf originele leden onder handen genomen en in één eenmalige reeks concerten ten gehore gebracht. Brussel (Muziekpublique), Dranouter (Dranouter Centrum) en Belsele (muziekclub ’t Ey) zijn de drie locaties waar je deze unieke voorstelling kan meemaken. Aarzelen om te reserveren zou dom zijn!

Inkom leden € 12 / niet-leden € 14
Deuren open om 15u

Meer info.

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.