Anoo (Finland) in de Rataplan in Borgerhout

donderdag 1/03/2012
20:00

ANOO (JazzLab Series)

Do 1/3 • 20.00 U • € 12/10 Tickets

aNoo is de in Brussel gevestigde groep van de Finse zangeres Anu Junnonen. Haar muziek waait als een frisse ‘nordic’ wind over ons heen waarin jazz, pop en folk elkaar verrassend bestuiven. De samensmelting van de verleidelijke en elastische stem van Anu Junnonen en de fijnzinnige virtuositeit van haar begeleidingsband (met onder andere accordeonist Tuur Florizoone) zal u niet ongevoelig laten. Componiste en bandleidster Anu Junnonen woont nu al een tijdje in Brussel. Ze komt uit een heel muzikale familie en als we haar moeder mogen geloven dan kon Anu eerder zingen dan ze kon praten. De Finse origines van Anu laten zich duidelijk voelen in haar composities; mélanges van jazz met hippe folk en zelfs een vleugje tango.

 

 

In haar band aNoo kan ze rekenen op vaste waarden uit de Belgische muziekscène zoals accordeonist Tuur Florizoone (Tricycle, Musicazur, Quentin Dujardin), trombonist Dree Peremans (Rebirth Collective, Junctions), contrabassiste Yannick Peeters (Eve Beuvens Trio, Steven Delannoye Trio) en drummer Yves Peeters (Yves Peeters Group, Peer Baierlein Quartet). Samen creëren deze doorgewinterde jazzmusici een aparte klankkleur die vooral door een uitgekiende en hoogst oorspronkelijke instrumentatie gekenmerkt wordt.

In de lente van 2007 bracht aNoo het debuutalbum “The Luckless Lands of the North” uit op Homerecords. Voorjaar In 2011 volgde een tweede album “Sinipiika”, vol avontuurlijke songs over stations en havens, tassen en ketels, liefde en verlangen, gierige oude vrouwen en woudfeeën. De muziek op deze prachtige tweede cd heeft JazzLab Series compleet overstag doen gaan! We zijn er zeker van dat u de volgende bent.

“Volstrekt origineel, bezwerend en met geen stokken uit ons hoofd weg te slaan”…“Dit is muziek in een heel eigen taal, die op haar beurt uit minstens vijf echte talen bestaat. Zowel muzikaal als tekstueel is dit breedband kamermuziek: niks geen platgetreden paden, niks voorspelbaarheid, maar des te meer pure, krachtige schoonheid” – (Dani Heyvaert in Folkroddels)

“De muziek van aNoo valt niet strikt onder een noemer te plaatsen, maar is nog het best te omschrijven als avontuurlijke jazzfolk – met echo’s van zowel Hanne Hukkelberg en Laurie Anderson als van Anna Homler en Iva Bittova.” (Georges Tonla-Briquet in BrusselDezeWeek)

ANU JUNNONEN (ZANG, GLOCKENSPIEL, SPEELGOEDPIANO); TUUR FLORIZOONE (ACCORDEON); DREE PEREMANS (TROMBONE, ZANG); YVES PEETERS (DRUMS); YANNICK PEETERS (CONTRABAS) – http://WWW.MYSPACE.COM/SAILORSONGS

http://www.rataplanvzw.be

De Rataplan
Sijnegemstraat 27
2140 Borgerhout

Tel. 03 235 0490
info[at]rataplanvzw.be (via dit emailadres kunnen geen tickets gereserveerd worden)

Ticketbalie
Turnhoutsebaan 327
2140 BORGERHOUT
Tel. 03 292 97 40
U kan ook online tickets bestellen via deze pagina


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.