Antwerpen Gitaarfestival Folias in Deurne

zaterdag 17/11/2018
20:00

Antwerpen Gitaarfestival
Folias

De Folia is een van de oudste Europese muzikale vormen. Hoewel de volksmuziek er vermoedelijk al eerder gebruik van maakte, wordt Jean-Baptiste Luly gezien als de officiële peetvader van deze melodische vorm. Inderdaad, de tweede concertavond van het Antwerpen Gitaarfestival staat in het teken van de barok.

Eerst dompelt de Spaanse meestergitarist Fernando Espi ons onder in Spaanse Folia’s. Hij brengt daarvoor een authentieke barokgitaar mee. De Cubaanse topvirtuoos René Izquierdo transporteert ons vervolgens naar de bekendste barokklassiekers. Zeg maar Bach volgens het boekje. Als klapstuk presenteert het Italiaanse ensemble Aria di Follia een heel bijzondere mix van Napolitaanse volksliederen. Hoewel het ensemble akoestisch speelt, loert het muzikale delirium voortdurend om de hoek.

za 17 nov 2018 – 20.00 uur

Jongeren – 26: 15 euro
Tickets: 20 euro

locatie
cc Deurne Podium
Frans Messingstraat 36
2100 Deurne

Meer info


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.