ANTWERPSE FOLKJAMDANSANG

8 juli 2010

 De kogel is door de kerk. We organiseren een FolkJAMdansang op de Sint-Andriesplaats in Antwerpen.

Bedoeling: jammend folkmuziek maken, afgewisseld met samen folkliedjes zingen en folkdansen op de gemaakte muziek.

Wanneer: 4 woensdagen na elkaar, op 21/7, woe 28/7, woe 4/8 en woe 11/8 van 20u00 tot 22u00.

Voor wie: voor IEDEREEN die zin heeft in een gezellige avond met andere folkliefhebbers om muziek te maken of/en te zingen of/en te dansen. Je hoeft geen geweldige muzikant te zijn, komen meeprutsen of gewoon komen luisteren mag ook. De basis is traditionele Vlaamse en Europese muziek, ’t wordt dus geen specifieke Ierse folkjam, maar Ierse folkies zijn natuurlijk ook welkom.

Waarom: omdat we er zelf goesting in hebben, willen genieten van fijne zomeravonden, omdat we folk toffe muziek vinden en omdat we graag oude bekenden terugzien en nieuwe folkies willen leren kennen.

Wat gaat er precies gebeuren: we trekken de jam al zingende op gang, liedteksten zijn ter beschikking, dit wordt afgewisseld met instrumentengespeel. En als er een danske gespeeld of gezongen wordt, dan mag er natuurlijk ook gedanst worden. Breng gerust je eigen nummertjes mee.

Wat kan je meebrengen: instrumenten, eventueel een stoeltje waar je graag op zit, liedbundels,  iets lekkers en/of iets dat je zelf graag drinkt, goesting,…

Waar gaat het door? Op de Sint-Andriesplaats, op 10 minuutjes wandelen van de Groenplaats richting Nationalestraat. We zitten op de hoek van het plein met de Lange Vlierstraat. Bij regenweer voorzien we een dak in de buurt (oude ijkswachtkazerne, korte Vlierstraat 6).

Hoe geraak je er? Trams 4 en 8 stoppen er niet ver af (halte Aalmoezenier of halte Steenbergstraat). Parkeren doe je best op de Scheldekaaien ter hoogte van kaai 12 (tussen de Scheldestraat en de Sint-Jansvliet, ongeveer waar de hangars beginnen).

Wil je op de hoogte blijven van ALLE NIEUWSJES over deze folkjams, stuur dan een mailtje aan Wannes Tijskens of Stella.

Laat als dat kan op voorhand ook even weten of je komt, dan weten we waaraan we ons kunnen verwachten :-).

Tot FolkJAMdansangs!
Wannes en Stella