Ariadne & la belle équipe (gratis) in De Roma in Antwerpen

4 mei 2012

CULTUURCAFÉ BORGERHOUT

Kom naar het Cultuurcafé Borgerhout voor een gratis portie cultuur! Een kee per twee maanden serveert De Roma u een kwaliteitsvol streepje  muziek met een intiem foyerconcert. Cultuurcafé Borgerhout is een samenwerking tussen De Roma en Recht-Op vzw. Dit initiatief zet zich in om kansarmen en anderen samen en op een ongedwongen manier aan cultuur te laten deelnemen.
Ariadne & la belle équipe
wo 23 mei: 20u30 – gratis (reservatie: 03 292 97 40) – foyer zittend
Ariadne neemt je mee naar het Parijs van voor, tijdens en na WO 2 dat een magische aantrekkingskracht uitoefende op een bonte stoet kunstenaars. De stad van hen die durfden te dromen, maar helaas al te vaak hun dromen zagen verstikken in de realiteit en de ellende van alledag. Ze brengt liedjes ontsnapt uit de dromenfabriek van de Franse cinema in zijn hoogtijdagen, liedjes die oma´s zongen voor hun nu niet meer jonge kleinkinderen; liedjes die ontdaan van violen en bombast poëtische pareltjes blijken te zijn. Soms teder, soms triest, en af en toe rauw als de straat.

Een greep uit het repertoire: Trois petites notes de musique (Montand, Gréco), Barbara (Prévert), Mon amant de Saint-Jean (Lucienne Delyle), La complainte de la Butte (Cora Vaucaire), La chanson des vieux amants (Brel), Un jour tu verras (Mouloudji), Valse jaune (Boris Vian), Que reste-t-il de nos amours (Trenet) etc.

ARIADNE (ZANG); JOKKE SCHREURS (GITAAR); HENK DE LAAT (CONTRABAS, ZANG); GWENAEL MICAULT (ACCORDEON); BART VAN CAENEGEM (PIANO)
http://www.ariadnevoc.com

Meer info: http://www.deroma.be

Zaal
Turnhoutsebaan 286
B-2140 Borgerhout

Ticketbalie
Turnhoutsebaan 327
B-2140 Borgerhout
Tel.: +32(0)3 292 97 40
Fax: +32(0)3 292 97 51

Vzw Recht-Op / Cultuurcafé Borgerhout
Danny Jacobs
Wijnegemstraat 65
2140 Borgerhout

cultuurcafe.borgerhout@recht