Asgeir (IJsland) in Antwerpen

zaterdag 22/11/2014
19:30

Melodieuze folk waar fans van bijvoorbeeld Bon Iver of José González vlot voor door de knieën zullen gaan.

De Ijslandse singer-songwriter Asgeir Trausti Einarsson bracht eind vorig jaar de Engelstalige versie uit van zijn debuutalbum ‘Dýrð í dauðaþögn’. In originele versie in het thuisland de bestverkochte plaat aller tijden! Het album kreeg een wereldwijde release als ‘In The Silence’ en voor de vertaling van de door de 72-jarige vader van Asgeir geschreven teksten kreeg hij hulp van de Amerikaanse songsmid John Grant.

De songs van Asgeir hebben de esoterische zweem van het ruige IJslandse landschap en zijn stoer en doeltreffend als metal. Het meeste materiaal draait om sfeer, opgebouwd met tokkelgitaren en gedoseerd drumwerk aangevuld met basic synthesizer partijen. Als een kruising tussen Bon Iver, Ben Howard en Jeff Buckley.

“Asgeir maakt muziek die je net iets minder met de uitgestrekte landschappen van zijn thuisland vereenzelvigt dan pakweg Sigur Rós, Ólafur Arnalds of Jóhann Jóhannsson. In plaats daarvan grossiert de jonge zanger in melodieuze folk waar fans van bijvoorbeeld Bon Iver of José González vlot voor door de knieën zullen gaan.” – De Morgen

Waar:
Trix – Club
Noordersingel 28
2140 Antwerpen

Tarief:
18.00

Meer info:
http://www.trixonline.be/site/content/programma.asp?id=1526


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.