Avant-première “Oorlogsvensters” met Marc Hauman in Temse

vrijdag 17/10/2014

“Oorlogsvensters”

Alles zou nog maar beginnen…’

 

Binnenkort openen de gordijnen van het muzikaal project“Oorlogsvensters” , een bijna letterlijke raamvertelling waarin tal van kleine en grote gebeurtenissen aan onze blik passeren. Alles begint bij het moedig bevel “Halt, Belgische grens!” en eindigt ver daarvandaan op het strand van Westende.

“Oorlogsvensters”  werd echter meer dan een liedjesprogramma. Marc Hauman vond langs Vlaamse wegen een aantal fantastische medewerkers die het programma visueel hielpen aankleden. Marijke Meersman componeerde het decor en werd daarbij geholpen door Eddy Van Acker (projectie) en Eddy Hauman (klei). Manu Veracx volgde het geheel op de voet voor alle promotiewerk.

Natuurlijk ligt de nadruk op de muziek en niemand minder dan Wouter Vandenabeele (Olla Vogala, Ambrozijn, en zoveel meer…) tekende voor de arrangementen en bracht een reeks schitterende muzikanten samen – de groote bezetting:

Marc Hauman zang – Wouter Vandenabeele viool

 Karin Van Steenlandt accordeon – Bert Van Reeth gitaar – Lara Rosseel contrabas – Angel Calvo Perez trompet –  Frederik Heirman trombone – Jasmijn Lootens cello –     Jean-Philippe Poncin klarinetten – Marijn Thissen altviool

 

Het programma krijgt zijn première op 1 november 2014 in het Folkcentrum van Dranouter, dat deze productie mogelijk maakte, maar Hauman zou Hauman niet zijn als het programma niet in Temse zou passeren…  en zo krijgt Temse de avant-première op 17 oktober.

Redenen genoeg dus om samen met ons weg te mijmeren in dit muzikaal eresaluut aan de verloren generaties… “Oorlogsvensters”

 

Reservaties:

Première 1 november 2014 Muziekcentrum Dranouter

Dikkebusstraat 234 – Dranouter – Info & reservatie: 057 44 69 33 – http://www.dranoutercentrum.be

 

Avant-première 17 oktober 2014  theaterzaal Roxy

Stationsstraat 29 – Temse – Info & reservatie: 03 710 12 70-73 – 

http://www.temse.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.