Axent op folk in Hoboken

zondag 6/06/2010
11:30

Kasteel Sorghvliedt – Marneflaan 3
€ 6

Aperitiefconcert met traditionele muziek uit gans Europa. Een organisatie van het district en de cultuurraad Hoboken.

De muziekgroep startte in 1995,  in de schoot van Volkskunstgroep De Speleman Klein-Brabant. Aanvankelijk lag de nadruk op de traditionele Vlaamse volksmuziek. In de beginperiode was de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Bornem het labo voor de muzikale experimenten van de groep, die al snel groeide naar zelfstandigheid. De eigen muzikale visie vertaalde zich in de naamsverandering van de groep De Speleman heette voortaan Axent.

Axent speelt een mix van traditionele muziek uit heel Europa op allerhande muziekinstrumenten (viool, klarinet, dwarsfluit, andere traditionele fluiten, doedelzak, cello, contrabas, gitaar en slagwerk).

Instrumentale nummers en zangnummers wisselen elkaar af. Muzikanten met diverse achtergronden en verschillende leeftijden delen dezelfde grote liefde voor folkmuziek die zij brengen met eigen accenten en soms eigenwijze, bewerkingen.

Reservatie  via 03 292 65 30

Openbaar Vervoer:
Tram 2 en 4
Bus 1, 13, 33, 38, 140, 298


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.