Axl Peleman met Volksliekes in Berchem

vrijdag 23/12/2011
20:30

vrijdag 23 december 2011 – 20.30 uur

In de lente van 2011 verscheen ‘Volksliekes’, een boek vol oude Antwerpse volksliedjes om vrolijk van te worden en luidkeels mee te zingen. Is de nieuwe Wannes opgestaan?

Wel, dat was voor Axl Peleman de concrete aanleiding. Populaire volkszangers krijgen al eens mail. Zo schreef een zekere Godelieve uit Borgerhout hem dat ze nog veel liedjes zong uit haar lang vervlogen jeugd. Antwerpse muzikale verhaaltjes waarmee haar ouders vele familiebijeenkomsten opvrolijkten.
Ze merkte op dat bijna niemand die liedjes nog kende, en dat iemand ze op plaat moest zetten vooraleer ze helemaal verdwenen.

“Wannes is dood”, schreef ze, “gij moet het nu doen.” Axl maakte een hedendaagse versie van een aantal van deze volksliekes. Hij brengt ze met volle Antwerpse tong en zeskoppig orkest in enkele van onze Antwerpse cultuurcentra. Want meezingen met de Antwerpse volksliekes, daar warmt een mens van op.

Prijzen:
voorverkoop: 12 euro
kassa: 14 euro

Locatie
cc Berchem
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem

Meer info: CC Berchem


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.