Axl Peleman: Volksliekes II in Antwerpen

woensdag 2/10/2013
20:00

Begin 2011 verzamelde Axl Peleman 20 bijna vergeten Antwerpse volksliedjes in een boek met cd, die de titel ‘Volksliekes’ droeg. In het voorjaar van 2013 verschijnt ‘Volksliekes II’. Ditmaal kon Axl putten uit een breed collectief geheugen. Mensen stuurden – o.a. via de luistersessies in het MAS – massaal liedjes in die nog diep in hun geheugen of in dat van hun (groot)ouders verborgen zaten.
Bewerkt tot een hedendaagse versie werd nu een fijne selectie gebundeld in ‘Volksliekes II’. Kom genieten van liedjes over liefde en leed, over tijd en horloges, leurders en vodden, over Napoleon en Antoinette, seks en onweer, over spoken en honden en over de gardeville en pensen. Om dit collectieve geheugen ook in Borgerhout levend te houden, roept Axl de mensen op om hun oude muzikale parels mee naar De Roma te brengen. Axl neemt ze graag persoonlijk in ontvangst in de week voor het optreden. Je verneemt later de exacte datum en het uur.

locatie
coStA
Sint-Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen

Prijs
€ 8 (Kassa: € 10.00)


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.