Baleynbal met Surpluz in ‘t Ey

zaterdag 17/04/2010
21:00

Surpluz speelt eindelijk Baleynbal…
… en dus een thuismatch…

Oost-Vlaanderen, zaterdag 17/04/2010 – (Concertmelding)

Winnaar van de ‘Prix spécial amateurs régionaux’ voor amateurgroepen 2007
Als intro kan dat tellen… Tenslotte wordt het opnieuw een feestje van de ‘folk’… Met Surpluz en een klein maar fijn publiek dat een kleine club waardeert kan het niet mislopen…
Surpluz is vandaag synoniem voor aanstekelijke dansmuziek. Folky en eigentijds, soms ook wat eigenwijs. Mazurka’s, polka’s, tovercirkels, andro’s en hanterdro’s … elk optreden van de balfolkgroep betekent een uitdaging voor de danskriebels bij het publiek. Want op het podium vóór de dansvloer voelt dit kwartet zich pas in zijn element. Daar klinkt stevige akoestische folkmuziek, die niet alleen de fervente danser maar ook de aandachtige luisteraar muzikaal genot bezorgen.
Surpluz ontstond tijdens een krokussessie in ’t Ey gedurende de zachte winter van 2007. De groepsleden hadden, naast een beginnende griep, toen ook al de folkmicrobe flink te pakken. De samenspelgroep Saltarello van Bart de Cock (Kadril) en de Fanteyfare (’t Ey) waren daarbij een prima broedplaats voor hun muzikale ideeën. Als het maar even kan, improviseren Elke De Meester (accordeon), Pieterjan Van Kerckhoven (doedelzak en altsax), Jeroen Knapen (DADGAD-gitaar) en Bart Knapen (klarinet en bombarde) er duchtig op los. Dat levert vaak aangename verrassingen en onverwachte wendingen op. Het mag voor Surpluz immers altijd iets meer zijn.
Surpluz speelt zelf geschreven nummers. Niet te verwonderen als je weet dat drie van de vier leden momenteel een muziekopleiding volgen. De folkgroep behaalde met haar dankbare dansbare muziek niet alleen een plaats in de finale van de Folkrally 2007, maar ook de tweede plaats én een onderscheiding op het Lindeboomfestival in Loon-Plage (Frans-Vlaanderen).
In 2009 creërde de jonge groep op vraag van Bart De Cock (Kadril) een speciaal programma met muziek van ‘t Kliekske. De première vond plaats tijdens de hommage voor ‘t Kliekske op Instrumentival in Gooik eind augustus voor een enthousiast publiek. Ook op het Internationaal Symposium over Folkmuziek in Antwerpen (november 2009) kreeg Surpluz veel waardering voor zijn originele mix van gezongen en instrumentale bewerkingen van het ‘t Kliekskerepertoire.

‘t Ey, Koutermolenstraat 6b, 9111 Belsele, 03/772 11 93
deuren: 20.00 uur
start: 21.00 uur
bijdrage: 6/8 euro (leden/niet-leden)
http://www.tey.be


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.