Belledonne // concert in ‘t Ey in Belsele

zaterdag 4/03/2017
21:00

Deze vier muzikanten komen uit Nantes en Lille. Met een lichtjes geschakeerd en toch vreemd harmonieus repertoire op een zeldzaam instrumentarium vormen ze samen een ware ontdekking voor hun publiek. Ze brengen blues, muziek uit Ierland, Groot-Brittannië en de Balkan. Een gigantische en intrigerende mengelmoes zonder één vaste vorm, die zijn natuurlijke samenhang vindt door bruggen te bouwen tussen Noord-Amerika en het oude continent.
Maar ook de meer directe akoestische balans tussen de verschillende instrumenten en de stem…

Het gezongen repertoire verbindt stukjes blues met andere stijlen van de Europese tradities. Voor de instrumentale thema’s wisselen ze tussen catchy melodieën en energieke dansen, tussen bewerkte traditionals en eigen composities.

Ze schipperen tussen traditionele muziek en muziek met meer progressieve inspiratie, met als resultaat een tijdloos muzikaal universum.

De refreinen van de liedjes zijn de uitgelezen kans om de stemmen van de vier kunstenaars samen te brengen en zo de vocale harmonieën te vormen die ze willen ontwikkelen… Hun muziek bevat zoveel emotie dat ze hun publiek probleemloos ontroeren.

Nog even over dat zeldzaam instrumentarium: Belledone wordt gekenmerkt door uitsluitend akoestische snaarinstrumenten uit verschillende Europese culturen te combineren met vrouwen- en mannenstemmen.

De groep bestaat uit:
Margaux Liénard : viool
Frédérik Bouley : viool
Pauline Willerval : gdulka, cello, zang
Julien Biget : bouzouki, zang

Inkom leden € 10 / niet-leden € 13
Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.