Benedict Taylor & Dirk Serries in Den Hopsack in Antwerpen

donderdag 6/06/2019
20:00

Ter promotie van hun album ‘Puncture Cycle’ op het A New Wave Of Jazz label, doen free improvisator en gitarist Dirk Serries (B) en altviool virtuoos Benedict Taylor (UK) de lage landen aan voor een reeks van concerten. Volledig gesteund op het akoestisch principe tussen de 2 snaarinstrumenten en de spelregels van free jazz wordt dit een avond voor de liefhebbers van de abstracte vrije improvisatie.

Dirk Serries is al meer dan 30 jaar actief in de muziekwereld en heeft meer dan 150 albums uitgebracht. De laatste jaren legt hij zich met name toe op geïmproviseerde muziek en speelt hij samen met diverse muzikanten uit deze scène.
De spannendste samenwerkingen op dit moment zijn Kodian Trio, YODOK III en Tonus waar Benedict Taylor eveneens deel vanuit maakt.
Hij runt eveneens het eigenzinnige label A New Wave Of Jazz.

Benedict Taylor is componist en violist en geeft compositie, improvisatie en performance lezingen aan de Royal College of Music en Goldsmiths College (Londen).
Hij staat op het podium van gerenommeerde festivals en concertzalen en is oprichter en artistiek leider van het muziekcollectief en onafhankelijk label CRAM.

Jean Demey begon in de jaren ’70 met folkmuziek in Antwerpen. Later ontmoette hij de jazzmusici van die tijd. Hij richtte een trio op met o.a. de altist Mike Zinzen. Ook met Chris Joris, Michel Mast (X-legged Sally), Luc Mishalle en anderen vormde hij verschillende formaties. Vrije improvisatie is zijn ding en hij is een meester op de contrabas.

“Nine spiky, medium-length improvs from Taylor (viola) and Serries (acoustic guitar), very much out of the free string tradition as established by Bailey, Wachsmann, Honsinger and others. Serries and Taylor commanding their axes quite ably.”
– Brian Olewnick

YouTube clip :
https://youtu.be/K2YonT4e8TE

Album teaser :
https://soundcloud.com/newwaveofjazz/benedict-taylor-dirk-serries-punctu…


Vrije bijdrage

Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen
http://www.denhopsack.be


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.