Berlaen – Voorprogramma: An-Sofie Noppe in Merksem

zaterdag 10/11/2018
20:15

Het moment waarop ik dit schrijf, ligt er nog één hobbelige weg voor me: het opnemen van mijn vierde BERLAEN langspeler. Een wereldplaat in onvervalst Zults dialect – ‘#bestefuckingplaatintzultsever’. Met minimum twee wereldhits, die bescheiden radiohits als ‘Oe ver’est nog?’, ‘Ge zij were zat’ en ‘Brengt ui zuster mee’ uit de voorbije zeven jaar definitief zullen klasseren als gepruts in de marge.

Het moment waarop je dit leest, heb je al tickets gekocht om de ‘#bestefuckingplaatintzultsever’ te zien uitvoeren door Berlaen en zijn allesbespelende duo-orkest. Omdat je smacht om die twee instant-klassiekers uit de hitparade live te horen. Omdat de bouwvakker ze op de stelling fluit en de huisvrouw ze meeneuriet bij de vaat.

Dat laatste pikte ik uit de bindtekst van een andere Vlaamse Reus. Klinkt weinig emancipatief, maar des te waarachtig. Schermutselingen om de laatste tickets op de zwarte markt zullen zich afspelen aan de ingang van je theater of club, terwijl jij relax plaats neemt in de zetel en onze drummer hoort aftellen.

Ja, je was erbij van in het begin én zag BERLAEN nog van dichtbij. Iets wat de horde fans op Werchter en Pukkelpop jou nooit zal nadoen. En ook niet de young dudes van Tomorrowland die op de remixes door DJ Tiësto zullen staan trippen.

En wat autisme voor beginners betreft: de som van alle cijfers in hogere tekst is vierentwintig. Rekende je het na? BERLAEN, voor alle doelgroepen, wij komen naar je toe!

Wouter Berlaen: zang, akoestische gitaar & basgitaar
Ward Snauwaert: elektrische gitaren, synths & backings
Laurens Billiet: drums, loops & bassynth

Voorprogramma: An-Sofie Noppe

Het langverwachte debuutalbum van dit aanstormend talent, gewapend met fluwelen stem en gitaar is nu een feit: in februari 2018 liet An-Sofie haar muzikale hersenspinsels los op de wereld. Het ultieme bewijs dat deze songschrijfster haar talent heeft laten rijpen én de pen heeft gescherpt om mens en wereld mee te lijf te gaan. In de moedertaal. Niet mis te verstaan.

za 10 nov 2018 – 20.15 uur

Kassa: 14 euro
VVK: 12 euro
Kansentarief: 2 euro

Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem

Meer info


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.