Blindnote: concert in het donker met o.a. Karim Baggili in Deurne

zondag 17/10/2010
20:30

Blindnote: concert in het donker

Met Karim Baggili, Talike Gelle, Malick Pathe Sow, Osvaldo Hernandez, Emre Gültekin, Vardan Hovanissian

Antwerpen, zondag 17/10/2010 om 20u30

Tijdens dit concert in het donker grijpen we terug naar de pure schoonheid van muziek. Ontdaan van visuele stimuli vertrekken we samen met het kruim van de Belgische wereldmuzikanten op een reis rond de wereld. De oren worden geprikkeld door de oerklanken van de hoddu, een 2000-jaar oude Afrikaanse luit, de melancholie van de Armeense doudouk, één van de warmste stemmen uit Madagascar of bizarre klanken uit Latijns-Amerika. In deze voorstelling worden intimistische solo-momenten, afgewisseld met virtuoos samenspel en gekruid met de nodige humor. Muzikanten en publiek staan voor dezelfde uitdaging: hoe verloopt een concert waarbij je niets ziet.

Dit programma werd speciaal samengesteld voor de ngo Light for the World door Muziekpublique. Blindnote is een campagne ten voordele van Afrikaanse kinderen die blind geboren worden. Een eenvoudige operatie kan wonderen doen en deze kinderen terug laten zien. Een deel van de inkomsten van dit concert gaat naar Elykia een project in Kinshasa. U kan ook helpen. Reserveer een ticket voor het concert of koop de gloednieuwe Blindnote-cd die tijdens dit concert wordt voorgesteld.

Muzikanten

Karim Baggili (B): gitaar, oud, zang
Talike (Madagascar): zang, percussie
Osvaldo Hernandez (Mexico): percussie, fluiten, zeeschelp, artistieke leiding
Malick Pathe Sow (Senegal): hoddu, gitaar, zang
Vardan Hovanissian (Armenië): doudouk, shvi, clarinet, accordeon
Emre Gültekin (Turkije): saz baglama, divan, cura, zang

Concertzaal:
CC Deurne Podium, Frans Messingstraat 36, 2100 Deurne
http://www.ccdeurne.be

Beginuur:
20:30


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.