Blue Max in Lo Pétillante in Broechem

donderdag 6/12/2018
20:15

*** Dit concert is een vervanging voor het oorspronkelijk geplande ‘Und Endlich’-concert. ***

BlueMaxx is: Dieter Van Peteghem (zang, gitaar), Luc Van Peteghem (zang, contrabas), Jan Michielsen (zang, mandoline), Gerd Van Loock (banjo), Stefan van Laethem (zang, fiddle)

De vingervlugge snarentemmers van BlueMaxx komen terug! Vrolijke reeksen noten stijgen op uit het blauwe prairiegras en bezorgen u een energieke avond. Opzwepende nummers worden afgewisseld met enkele bloedmooie hartverwarmende songs… Haast u naar LO Pétillante! Gooi nog een blok op het kampvuur en geniet van een avond vol afwisselende Bluegrass-muziek.

Deze bluegrassjongens met roots in o.a. Oelegem, stonden al een paar keer op de planken van LO Pétillante. De voorbije twee jaar sleutelden ze hard aan hun repertoire. Het resultaat is een koffer vol toffe toffe songs in bluegrass-outfit. Enerzijds brengen ze de tofste klassiekers uit hun vorige shows, maar ze brengen dit keer ook heel wat nieuwe en frisse vertolkingen mee. De arrangementen werden ook een beetje aangepast omdat Gerd Van Loock werd gevraagd om de groep te vervolledigen na het vertrek van gitarist Marc. Alleen speelt Gerd banjo en ngeen gitaar, dus werden de rollen wat anders verdeeld. Kortom: het wordt een prima combinatie van een vertrouwd BlueMaxx-concert en een ontdekkingsreis in hun opgefriste repertoire.

Verwacht klassiekers, verrassende bewerkingen van songs die al weleens uit andere genres ontleend worden, een streepje humor, knap gezongen gospel, heel veel vingeracrobatie en prachtig samenklinkende stemmen. Nog nooit van BlueMaxx gehoord? Hier vinden jullie een introductiefilmpje: BlueMaxx in 5 minutes! Voor meer info over de groep: http://www.bluemaxx.be. • vrije bijdrage.

Meer info


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.