Bob, Frank en Zussen (aperitiefconcert om 11u) en Arfest (Bretoens volksbal) in Ekeren

zondag 23/05/2010
10:00tot17:30

Natuurpunt Ekeren met steun van het District Ekeren brengt:

 SPINNEN EN WEVEN

 Zondag 23 mei 2010 (Pinksteren)
vanaf 10 tot 18 uur
Hof de Bist, Veltwijcklaan 272, 2180 Ekeren

Wie is er niet benieuwd naar hoe het leven van spin er uit ziet en hoe een spin haar web weeft? Ook aan de hand van een speurtocht kom je heel wat te weten over die kleine achtpotige diertjes. Spinnen heeft ook met wol te maken. Zo komt er een schaapscheerder en wordt de wol gesponnen en geweven. Alle oude ambachten met weven komen aan bod. We vergeten uiteraard de kinderen niet waarvoor extra spinnenanimatie is voorzien.

In ons WEBcafé kan u genieten van een (h)eerlijk Polderke en luistert u in de voormiddag om 11u00 naar Bob, Frank en Zussen. In de namiddag kan je meedansen met Arfest.

Inkom is gratis. Iedereen is welkom.

 In de voormiddag vergasten Bob, Frank en Zussen ons op een heerlijk aperitiefconcert. Zij brengen eigentijdse interpretaties van muziek uit de middeleeuwen en renaissance op een uitgebreid akoestisch instrumentarium, wat voor veel afwisseling zorgt: gitaren, mandoline, mandocello, mandola, viool, blokfluiten, dwarsfluit, harmonium, schalmei, allerlei percussie. In de namiddag treedt de Ekerse groep Arfest op met Europese volksmuziek, Vlaams gespeeld en Bretoens geïnspireerd. Zij geven alle folkdansers de kans om er een gezellig bal van te maken.

Openlucht volksbal / Fest-Deiz
Datum: zondag 23 mei 2010
Tijdstip: 14:30 – 17:30
Locatie: Hof de Bist ; Veltwijcklaan 252 Ekeren

ArfeSt speelt hoofdzakelijk balmuziek geïnspireerd op de Bretoens Fest-Noz en Fest-Deiz, maar ook de gewone dansen voor een volksbal.

De groep bestaat uit:
Johan De Greef- Klarinet en Basklarinet
Stef Everaerd- Fluit en Bombarde
Heidi Leyssen- Mandoline
Veerle Liekens- Viool
Joris Visterin- Diathonique en Bombarde
Marin Menu- Gitaar
Jan Vandaele- Gitaar.


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.