Bob, Frank en Zussen // concert & cd-voorstelling in ‘t Ey in Belsele

zaterdag 30/03/2019
21:00

Bob, Frank en Zussen ontstond toen Bob Van Pottelberghe en Frank Claessens met hun respectievelijke zussen Annemie en Gina deelnamen aan een Ontdek-de-studentenster van de universiteit Antwerpen. Dat was in 1972. In 1975 namen ze deel aan de Ontdek de ster-wedstrijd van de toenmalige BRT. Zij eindigden op de tweede plaats na wijlen Jan Puimège. Aanvankelijk speelden zij Vlaamse en Amerikaanse volksliederen.

De ontdekking van het English Book Of Poetry dreef hen naar de oude muziek. In 1977 verscheen de eerste LP Bob, Frank en Zussen met eigentijdse interpretaties van vocale en instrumentale muziek uit de middeleeuwen en de renaissance. Door studie van koorboeken en oude muziekbundels alsook door opzoekingen in bibliotheken werd het repertoire steeds uitgediept.

In de loop der jaren veranderde de bezetting omwille van familiale of persoonlijke redenen. Maar muzikaal bleef de groep steeds trouw aan zijn uitgangspunt: het opnieuw tot leven brengen van oude muziek op een spontane en eigenwijze manier.

En dat komen ze bewijzen met hun nieuwe cd “I’ vo’ Bene”!

Momenteel bestaat de groep uit:

Frank Claessens: zang, gitaar, mandoline, mandocello, mandola, tiple, domra, dwarsfluit, blokfluit, schalmei;
Gina Claessens: zang, viool, blokfluit, schalmei, slagwerk;
Randi Broager-Grøn: zang, slagwerk;
Gerd Van Loock: gitaar, mandoline;
Ilse De Roeck: zang, blokfluit;
Philippe Lardinois: zang, gitaar, harmonium, blokfluit, klokkenspel, slagwerk.

Inkom leden € 8 / niet-leden € 11
Reserveer via de reserveerknop

Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.