Bob, Frank en Zussen in Antwerpen

zaterdag 16/09/2017
19:00

De muziekgroep met de opvallende naam Bob, Frank en Zussen neemt een aparte plaats in de Vlaamse folkwereld in. Bob, Frank en Zussen legt zich toe op eigentijdse interpretaties van vocale en instrumentale muziek uit de middeleeuwen en de renaissance.

Bob, Frank en Zussen wil aan de oude muziek een actuele klank geven, zonder aan de essentie ervan te raken of er goedkope arrangementen van te maken.  Zij zijn van mening dat dansmuziek, drink- en liefdesliederen in de eerste plaats spontaan moeten gebracht worden met de instrumenten waarover zij beschikken, zoals zij denken dat vroeger ook gemusiceerd werd. Deze muziek wordt gecombineerd met een aantal nummers uit een recenter verleden en met eigen composities die door de oude muziek geïnspireerd zijn. Zo ontstaat een wondere symbiose van folk en oude muziek.

Een uitgebreid akoestisch instrumentarium zorgt voor veel afwisseling : gitaren, mandoline, mandocello, mandola, viool, blokfluiten, dwarsfluit, harmonium, allerlei percussie.

Door hun vocale en instrumentale veelzijdigheid worden Bob, Frank en Zussen in Vlaanderen terecht beschouwd als uniek in dit genre.  Hun optreden blijft boeien door de frisheid, de zorg voor perfectie en de hoge graad van professionalisme.

 

Locatie: Buurthuis De Reus, Lange Leemstraat 94, 2018 Antwerpen

 

Meer info: 

Muziek Zonder Elektriek


https://calendar.google.com/calendar/render?eid=MTR0OXBnaGMzbW11OW5samo1ZGg5bjhlcHMganNudWt1bmtmMmo0ZHNoZWVmajBhMjI4aGdAZw&ctz=Europe/Brussels&sf=true&output=xml#eventpage_6


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.