Bob, Frank & Zussen in Den Hopsack in Antwerpen (om 15u)

zondag 1/12/2019
15:00

Bob, Frank en Zussen bracht onlangs zijn zesde album uit: ‘ I’ vo’ bene ‘, dat lovende recensies kreeg in de Vlaamse en Franstalige folkpers. De titel komt uit een lied van de 14de eeuwse componist Gherardello da Firenze. Met deze cd zet Bob, Frank en Zussen zijn zoektocht verder naar oude muziek. Zo hoor je o.a. muziek van John Dowland en Jacques Arcadelt. En J.S. Bach leert ons dat volksmuziek en klassieke muziek veel raakpunten hebben.
Daarnaast put de groep uit het Frans, Engels en Zweeds traditioneel repertoire. Met eigen composities wordt dan weer de band gelegd tussen oude muziek en eigentijdse folk.
Veel aandacht wordt besteed aan verfijnde bewerkingen en verzorgde arrangementen.
De thema’s van de gezongen nummers zijn, hoewel eeuwenoud, universeel: de bitterzoete liefde, het verlangen, de wanhoop na het afscheid, het verlaten van de comfortzone om de liefde te volgen enz.
De afwisseling van a capella nummers met vocale en instrumentale muziek maakt dat deze cd steeds weer fris en origineel klinkt. Precies zoals Bob, Frank en Zussen dat ook al decennialang met veel enthousiasme tijdens zijn concerten doet.

Frank Claessens (zang, gitaar, mandoline, mandocello, mandola, tiple, domra, dwarsfluit, blokfluit, schalmei)
Gina Claessens (zang, viool, blokfluit, schalmei, slagwerk)
Randi Broager-Grøn (zang, slagwerk)
Gerd Van Loock (gitaar, mandoline)
Ilse De Roeck (zang, blokfluit)
Philippe Lardinois (zang, gitaar, harmonium, blokfluit, klokkenspel, slagwerk)

http://www.bobfrankenzussen.be/


Vrije bijdrage

Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen
http://www.denhopsack.be

 


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.