Boekvoorstelling en concert Wannes Van de Velde: Hier is hem terug in De Roma in Borgerhout

vrijdag 29/04/2016
20:30

WANNES VAN DE VELDE
HIER IS HEM TERUG (UITGEVERIJ EPO)
vr 29 april 2016 • 20u30
Wannes Van de Velde
DE ROMA
ZITTEND
€ 18/16

Op de dag dat hij 79 zou geworden zijn, staat Wannes op uit zijn graf en komt hij in vele gedaanten naar ‘thuishaven’ De Roma, om zijn biografie (door Dree Peremans sr., april 2016, EPO) voor te stellen. Veel van zijn muzikale vrienden komen hem groeten.

Leeftijdsgenoot Rocco Granata speelde een aantal keer met Wannes samen en hij nam zijn eigen versie van ‘Mijn man­sarde’ op. Hij brengt solo op accordeon zijn Italiaanse versie. Water & Wijn was de geliefde zanggroep van Wannes, de groep repeteert nog altijd en brengt traditionele liederen. Met Flamenco Doble maakt hij een laatste reis langs de rand van zijn flamencoparadijs. Bob De Moor leest daarbij fragmenten uit brieven van Wannes. Flamencogitarist Michel Gillain be­geleidt samen met de nyckelharpa van Ann Heynen (dochter van wijlen Walter Heynen) de zangers Marc Hauman en Antonio Paz.

Johannes Faes alias Tourist Lemc werd na zijn debuut in 2010 al ‘de Wannes Van de Velde van de Vlaamse hiphop’ genoemd. Solo brengt hij een ode aan zijn grote voorbeeld. Hans Mortelmans maakt met Dree Peremans jr. en Chris Mentens een uitstap naar de jazzy achtergronden van Wannes. En in ‘De Volgende Stroof’ maken Marc Hauman, accordeonist Bernard Van Lent en biograaf Dree Peremans sr. een diepe buiging voor de meester en ze voegen een paar coupletten toe aan het universum van de grootste Vlaamse volkzanger aller tijden.

Meer info

Waar
De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout

Reservaties
Bestel tickets
Bel naar 03/600 16 60
http://www.deroma.be


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.