Boombal intiem in Hingene met Hot Griselda en Orgamusa

zaterdag 26/12/2009
20:00

BOOMBAL INTIEM 

Gemeenschapscentrum Hingene, ingang via Leopoldstraat

Inkom 8 euro

20:00 WARMING – UP O.L.V. LEEN

21:30 HOT GRISELDA

CD – VOORSTELLING
Op de vlucht voor Ierse traditionele muziek zocht uillean piper Stijn van Beek in de hersfstkou van 2007 warmte bij een folkbal in het Vlaams Arsenaal te Nijmegen. Geheel ontsnappen bleek echter al snel een illusie: nog voor hij voet op de dansvloer kon zetten, kwamen de klanken van de Ierse pipes hem al tegemoet, deze keer bespeeld door multi-instrumentalist Toon van Mierlo. Een en ander ontaardde al snel in een enthousiaste en vurige sessie. Op een bal in Enschede herhaalde de geschiedenis zich, maar dit keer met een andere Belgische muzikant – Jeroen Geerinck. Het toeval wilde dat Toon en Jeroen al enige tijd met het idee rondliepen om als kwartet te gaan samenspelen op het aankomende Boombalfestival, maar met welke muzikanten? De dolende Stijn en zijn kompaan Kaspar Laval op bouzouki bleken de uitkomst. Hot Griselda was geboren. En zij was heter dan heetst, vetter dan vetst en bij tijd en wijle heel gevoelig… Afgelopen zomer is de debuut-cd uitgebracht

23:30 ORGAMUSA
De groep Orgamusa is ontstaan rond vader (Gunter Bauweraerts + 2008) en zoon (Harald Bauweraerts) in de zomer van 2002.
De naam Orgamusa komt van het latijn en is een vertaling voor doedelzak (cornamusa) en voor de draailier (organistrum)
Oorspronkelijk was het een duo dat een authentieke sfeer kon brengen op feesten voor vrienden en familie.
Naargelang de feedback en het enthousiasme toenam, werd er besloten om verder te gaan met een ruimere bezetting. Rurik Bauweraerts (doedelzak) kwam erbij. En ook Tomas De Smet (Think of one) op contrabas sloot zich aan, en vervolledigde de bezitting zoals ze nu is. Orgamusa speelt tegenwoordig een breed programma van traditioneel Europese volksmuziek voor organisaties zoals Bokrijk, middeleeuwse kasteelfeesten, parades, diners, sfeer en trouwfeesten. Kortom voor eender wie een origineel kwaliteitsgericht concert wil genieten!

Info : http://www.boombal.be  


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.