Boon met Antje De Boeck en Ronny Verbiest in Antwerpen

donderdag 8/03/2018
19:30

BOON
met Antje De Boeck en Ronny Verbiest

Antje krijgt op haar zestiende verjaardag het boek “Mijn kleine Oorlog” cadeau. Dit is het begin van haar maatschappijkritische kijk op het leven. In haar brieven aan Louis Paul Boon vertelt ze hoe de wereld is geëvolueerd. “We hebben facebook vrienden, we hebben de computer, maar stelt ons sociaal leven wel zoveel voor?” Antje houdt de toeschouwer een spiegel voor van de wereld zoals hij is, zoals ook Louis Paul Boon in ruwe, soms platte bewoordingen het leven beschreef.
Frustratie, opstandigheid, berusting. De tristesse van de accordeon en de mondharmonica. Als fado, zo triest en vol gevoel.

‘Boon’ is een persoonlijke interpretatie van de actrice die zoveel van zijn vrouwelijke personages vertolkte in film en theater: Ondine uit ‘De Kapellensbaan’, Rosa uit ‘Vergeten Straat’, Nette uit ‘Daens’. Onder muzikale begeleiding van Ronny Verbiest op accordeon en mondharmonica geven zij de voorliefde van Louis Paul Boon voor de musette en het levenslied op een unieke manier vorm.

“Ontroerend schoon” – Het Nieuwsblad

do 8 mrt 2018 – 19.30 uur

Voorstelling: 6 euro
met Kansentarief: 2 euro

locatie
Elsschot
Willem Elsschotstraat 5
2050 Antwerpen

Extra
Tickets zijn de koop online en aan de balie van Elsschot.

Deelnemers aan Buurtijd kunnen deze voorstelling bijwonen voor 1Buur! Dan graag op voorhand reserveren.

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.