Brasserie Croque-Notes brengt Brassens dertig jaar later… in Lier

donderdag 10/11/2011
20:30

Donderdag 10 november 2011 – Bovenzaal ‘De Valk’ – 20u30

Brasserie Croque-Notes brengt Brassens dertig jaar later…

“Puis je l’écoutais, le soir. C’ était inexplicable : on reçoit une douche de beauté, de bonheur, de rires, de larmes, une douche de vie et de don de soi.” (Juliette Gréco) Onverklaarbaar… Beluister hem, ‘s avonds, en je staat onder een douche van schoonheid, geluk, een lach en een traan, een stortbad van leven en overgave.

Dertig jaar geleden overleed Georges Brassens maar zijn repertoire blijft overeind als een huis. Hij bezingt de liefde, de vriendschap, de hypocrisie, de samenleving en de pikante dingen des levens. Brassens stond bekend als een vriendelijke rebel, altijd monkelend over wat we ‘het gezag’ kunnen noemen … Hij hield van het gezelschap van vrienden, straatmuzikanten (les croque-notes) en de minder gefortuneerde medemens. Een tedere anarchist … Brasserie Croque-Notes brengt de muziek van Brassens weer tot leven en laat u kennis maken met zowel klassiekers als onbekende juweeltjes.

Bovendien zorgt Jo Vermeulen bij elk lied voor een fijne inhoudelijke introductie in het Nederlands, zodat ook mensen die minder thuis zijn in de Franse taal van deze absolute Franse klassieker kunnen genieten.

Zéér akoestisch, zéér mooi en zéér Ripspiqué!

JO VERMEULEN (ZANG, GITAAR); VEERLE VERHULST (VIOOL); IMANOL MITXELENA (GITAAR EN ZANG); KRIS VAN DAELE (CONTRABAS)

ALLE CONCERTEN (behalve indien anders vermeld) VINDEN PLAATS OP ONS VERTROUWDE ADRES:

BOVENZAAL “DE VALK”, GROTE MARKT 27, LIER;

RESERVATIE IS TELEFONISCH MOGELIJK VIA 03 489 16 38
VOOR NIET-UITVERKOCHTE CONCERTEN KAN U STEEDS NOG DE AVOND ZELF AAN DE KASSA TERECHT

http://www.ripspique.be


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.