Oiartzun (hommage aan Dirk van Esbroeck) in Den Hopsack in Antwerpen

maandag 5/02/2018
21:00

Oiartzun brengt een try-out van hun nieuwe Dirk Van Esbroeck programma. Dirk Van Esbroeck (1946-2007) werd in Vlaanderen (en ver daarbuiten) bekend als lid van de legendarische folkgroep Rum. Hij bracht zijn jeugd door in Argentinië en dat resulteerde in verschillende cd’s met Zuid-Amerikaanse tangomuziek (met Juan Masondo, Alfredo Marcucci e.a.). Dirk maakte ook enkele cd’s waarbij hij op een meesterlijke wijze Vlaamse poëzie van muziek voorzag. Er zijn ware pareltjes bij! Oiartzun wil een hulde brengen aan deze veel te vroeg gestorven bard.

Imanol Mixtelena (zang, gitaar), Veerle Verhulst (viool), Karla Stessel (fluit), Jan Cool ((Portugese) gitaar, piano), Bart Heirbout (accordeon) en Kris Van Daele (contrabas).


Vrije bijdrage

Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen
http://www.denhopsack.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.