Brasserie Croque-Notes in de Rataplan in Borgerhout

5 januari 2020

BRASSERIE CROQUE-NOTES: ON S’EST TROMPÉ D’IDÉE

• VR 24/1 • 20.00 U • VVK €12/10 Tickets

Elk jaar presenteert Brasserie Croque-Notes haar nieuwe programma in Rataplan – een mooie traditie. Dit jaar staan de spots op Brassens ‘zijn gedacht over mens en wereld’. En hij heeft er wat over te vertellen – dikwijls geestig, zelden flatteus, soms vrij grof, dan weer vol mededogen en ironie. Brassens was en blijft een tedere anarchist. En een die stevig kan vloeken – het wordt een leerrijke avond pour tous les imbéciles heureux.

Dit seizoen viert de Brasserie meteen ook haar 10de verjaardag. Merçi Rataplan, merçi Georges – merçi à tous et à toutes, nom de dieu. Et bienvenus !

JO VERMEULEN (ZANG EN GITAAR), VEERLE VERHULST (VIOOL), KRIS VAN DAELE (CONTRABAS), JAN MOONEN (GITAAR), TOM MEEUWS (PERCUSSIE)

http://www.brasserie-croquenotes.be

Meer info

Rataplan vzw
Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout

Meer info: http://www.rataplanvzw.be


Brasserie Croque Notes in de Rataplan in Borgerhout

30 november 2017

BRASSERIE CROQUE NOTES: SA MAUVAISE REPUTATION BRASSERIE CROQUE NOTES

• VR 19/1 • 20.00 U • €12/10 Tickets

Ons jaarlijks rendez-vous met Georges Brassens, zijn repertoire blijft onuitputtelijk. Dit jaar presenteren we een selectie uit de ‘verboden’ nummers – verboden om politieke, religieuze of erotische redenen. Ballades die voor sommige oren te anarchistisch of te godslasterend klonken, voor andere te pornografisch. Verboden op de radio, verboden in het parochiehuis, verboden onder dictaturen.

Brasserie Croque-Notes verlegt vanavond z’n eigen grenzen met een aantal chansons die ze voor het eerst (durven) zingen. Sommigen werden ware klassiekers, andere bleven gekoesterd door fijnproevers. En altijd is er die licht ironische ondertoon. Een heet bad op zaterdagavond.

Brasserie Croque-Notes, dat zijn vanavond: Jo Vermeulen (zang en gitaar), Veerle Verhulst (viool), Kris Van Daele (contrabas), Jan Moonen (gitaar), Tom Meeuws (percussie).

Meer info

Rataplan vzw
Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout

Meer info: http://www.rataplanvzw.be


Brasserie Croque-Notes in de Rataplan in Borgerhout

13 januari 2017

BRASSERIE CROQUE-NOTES: LES AMIS DE GEORGES (RATAPLANTREKKER)

• za 14/01 • 20.00 U • € 12/10 Tickets

Het is bijna een traditie geworden – elk jaar presenteert Brasserie Croque-Notes haar nieuwe programma in Rataplan. Dit jaar staat de vriendschap centraal – misschien wel het meest gekende thema bij Brassens. Want de vrienden uit zijn jeugd, uit zijn oorlogsjaren, uit zijn artistieke omgeving – hij bleef ze allen trouw … En het geeft ons de kans vanavond enkele chansons van die vrienden live te laten klinken – bereidt u voor op Moustaki, Le Forestier, Barbara, Ferat en andere … verrassingen gegarandeerd. Het wordt een mooie muzikale reis met Les Amis de Georges – afwisselend ernstig, geestig, pikant, swingend of hilarisch – en altijd met een tedere, licht anarchistische ondertoon. Een warm bad op zaterdagavond.

JO VERMEULEN (ZANG EN GITAAR), VEERLE VERHULST (VIOOL), IMANOL MITXELENA (ZANG EN GITAAR), KRIS VAN DAELE (CONTRABAS).
EN SPECIAAL VOOR DEZE VANAVOND NODIGEN ZE OOK MUZIKALE VRIENDEN UIT: TOM MEEUWS (PERCUSSIE) EN JAN MOONEN (GITAAR)
http://WWW.BRASSERIE-CROQUENOTES.BE

Meer info

Rataplan vzw
Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout

Meer info: http://www.rataplanvzw.be