Carminho (fado) in De Roma

zondag 6/10/2019
20:00

De dochter van de beroemde fadista Teresa Siqueira is een megaster in Portugal, Brazilië en Spanje en steelt inmiddels ook de harten van fadoliefhebbers wereldwijd. Carminho beheerst niet alleen de authentieke fado, met haar prachtige stem die recht uit het hart komt, maar gaat ook kruisbestuivingen aan met bijvoorbeeld traditionele Braziliaanse muziek. Voortdurend blaast ze nieuw leven in de eeuwenoude fadotraditie.

In Brazilië werkte ze samen met iconen als Milton Nascimento. Het album Carminho Canta Tom Jobimuit 2016 is dan weer een ode aan de legendarische Braziliaanse componist Antônio Carlos Jobim, vader van de bossanova. In 2018 verscheen haar vijfde album Maria, waarop ze verschillende zelfgeschreven nummers zingt en haar eigen unieke stem verder ontwikkelt. Met respect voor het verleden én de blik op de toekomst.

Prijs: € 22 – € 24

Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

Meer info: https://www.deroma.be/nl/agenda/carminho/12/


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.