Christina Branco in De Roma in Borgerhout

28 augustus 2012

Cristina Branco: Alegria

Za 30 mrt 2013: 20u30 – € 20/18 – zittend

“Fado, is nostalgisch, de stem van de ziel. Maar het is ook blijdschap, het plezier om te leven, verfrissend en inspirerend. Ik neem risico’s …. als Fado niet kan evolueren zal het verdwijnen”,  zegt Cristina Branco  zelf.
Keer op keer weet Cristina Branco bij elk theaterseizoen een nieuw programma te brengen.
Daardoor behoudt ze de magie om haar publiek dat haar de lopende jaren zo trouw is gebleven, aan zich te binden. Een nieuwe cd, een nieuwe tournee. Voor dit project heeft Cristina Branco de beste muziek en tekstschrijvers uit Portugal,  uitgedaagd special voor haar nieuwe liederen te schrijven.
“Er is steeds minder tijd voor het aanschouwen wat ons omringt. Ik stel voor na te denken over het nu, over wat is geweest en wat zal zijn. Het werken met deze grote verscheidenheid aan muzikanten en dichters benadert mijn ideaalbeeld, van al hetgeen volgens mij op dit moment van belang is. Hen te gedenken en hen tegelijkertijd uit te dagen tot het componeren van muziek waarvan het genre ze vreemd is. Allen aanwezig, in het hier en nu.”  Cristina Branco
Cristina Branco (1972) behoort tot de groep jonge musici die midden jaren negentig in de fado een nieuwe expressievorm ontdekten en hieraan een eigen verrassende interpretatie gaven. Wat Branco met deze groep gemeen heeft, is respect voor de traditie en de drang deze te vertalen naar vernieuwende vormen. Branco ontwikkelde in de loop der tijd een geheel eigen stijl en treedt op met een traditionele groep musici (zang, piano, Portugese gitaar, gitaar en basgitaar). Kenmerkend voor Branco’s muziek zijn haar lichte, warme en tegelijk doorleefde stem, een mengeling van traditionele fado’s, eigen thema’s en volksliedjes waarbij ze zorgvuldig de teksten van de beste Portugese dichters uitkiest. Cristina Branco vernieuwt de fado beetje bij beetje en verrijkt haar muziek telkens met delen jazz  en andere wereldklanken  Tel daarbij op Branco’s warme stem en haar traditioneel bezette ensemble en u weet: dit wordt een wonderschone avond.

CRISTINA BRANCO (ZANG); RICARDO DIAS (PIANO, ACCORDEON); BERNARDO COUTO (PORTUGESE GITAAR); CARLOS MANUEL PROENÇA (FADO GITAAR); BERNARDO MOREIRA (CONTRABAS)

http://www.cristinabranco.com

Meer info.

Zaal
Turnhoutsebaan 286
B-2140 Borgerhout

Ticketbalie
Turnhoutsebaan 327
B-2140 Borgerhout
Tel.: +32(0)3 292 97 40
Fax: +32(0)3 292 97 51