Christy Moore op 5 oktober in de Roma in Antwerpen!

2 maart 2011

Op woensdag 5 oktober 2011 komt Christy Moore met Declan Sinnott naar de Roma in Antwerpen! Sommige dingen kan je niet vroeg genoeg weten, ook al moet je er nog meer dan een half jaar op wachten. :-) Christy Moore is live bijzonder de moeite. Snel kaarten reserveren is de boodschap.

woensdag 5 oktober · 20:30 – 23:30

wo 5 okt 2011: 20u30 – €26/24 – zittend

U kent hem van ‘Ordinary Man’? Deze Ierse zanger is verre van ordinair! Niet meteen beroemd om zijn eigen composities, maar des te meer iemand die liedjes ontdekt en ze helemaal naar zijn hand èn stem zet. Oprechte, en begeesterend gezongen folk zoals die in de beste tradities wordt overgeleverd, dat is de stiel van Christy Moore, met aan zijde Declan Sinnott.

Christy Moore is de oudere broer van Luka Bloom, en releasde zijn eerste lp al in ’69: de veelzeggende titel ‘Paddy On The Road’, via zijn site terug verkrijgbaar op cd, maar dan wel direct gecopieerd van ‘used vinyl’ zonder remastering of opkuisen. Laat dat bij deze bard geen enkel probleem zijn: platenfirma’s waren nooit zijn beste vrienden en we kunnen gelukkig altijd terecht bij levendiger opnames als ‘Live At St. Vicar’ of ”Live At The Point’.

Dit is het archetype van de dappere troebadoer met een harde leerschool achter de rug, met bloeiende carrières bij legendarische bands als Planxty en Moving Hearts, maar toch vooral de koppige kunstenaar die desnoods solo of duo iedere café of zaal weet te ontroeren. In de jaren zeventig stond Christy Moore al op het podium van De Roma. Zijn jongere broer was de afgelopen jaren tweemaal bij ons te gast. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Christy Luka’s woorden “From now on, this is my favorite venue in Belgium” zal bijtreden. En u gaat ons daarbij helpen!

http://www.christymoore.com

Locatie De Roma
Turnhoutsebaan 286
Borgerhout, Belgium
http://www.deroma.be

Ticketbalie
Turnhoutsebaan 327
B-2140 Borgerhout
Tel.: +32(0)3 292 97 40
Fax: +32(0)3 292 97 51
Online tickets

http://www.deroma.be/index.cfm?PageID=19554