Ciarán Somers duo in ‘t Ey in Belsele

zaterdag 3/06/2017
21:00

Vanuit de provinciestad Carlow, gelegen in de op één na kleinste Zuidoost-Ierse provincie, komt Ciarán Somers ons vergasten op een ongetwijfeld mooi en intiem concert. En voor de liefhebbers is er in de namiddag zelfs een workshop.

Vanaf z’n tiende begon hij aan lessen tinwhistle en uilleann pipes, de Ierse doedelzak. Maar het is het geluid van de wooden flute, een soort houten dwarsfluit, dat hem echt wakker deed schieten op z’n 14de. Hij luisterde, en bleef luisteren en kijken, en bestudeerde achteraf intensief het handjevol opnames die hij op zijn walkman opgenomen had tijdens dat stadsfestival All Ireland Fleadh Cheoil in Sligo.

Tijdens zijn tienerjaren begon hij dan ook gretig muzieklessen te volgen, die uiteindelijk resulteerden in een bachelor muziek en een master muziektechnologie. Ondertussen geeft hij zelf muziekles op een school in Carlow en wordt hij vaak gevraagd om les te geven tijdens zomerstages en festivals.

Als lid van de groepen “Bearu” en de “Geantraí Players” speelde hij op verscheidene festivals en concerten. Ook met David Power, waar hij vaker mee samenwerkt, op uilleann pipes, en Donal Clancy op zang en gitaar in de groep “Piper’s Union”.

Nummers die hij heeft opgenomen zijn te horen op albums zoals “Wooden Flute Obsession”, een compilatie over die Ierse dwarsfluit, en zijn in 2016 verschenen solo cd cd “Ciarán Somers – Now”.

Hij was nauw betrokken bij de oprichting van het plaatselijke Music Generation filiaal, een muziekschool voor kinderen en jongeren. Momenteel houdt hij zich bezig met het dirigeren van en muziekarrangementen uit te schrijven voor het traditioneel orkest van zijn geboorteplaats Carlow.
Zijn laatste project hieromtrent is een muzikale samenwerking tussen Ierland, Bretagne en Quebec.
Het hieruit resulterende album “COEFF 4” staat gepland om in de herfst van 2017 uitgebracht te worden.

Tijdens dit duoconcert wordt hij begeleid door Philip Masure op gitaar.
Philip is vooral bekend om zijn specialisatie op het gebied van de z.g.n. DADGAD tuning op gitaar.
Hij is veelgevraagd als gitaarleraar en gaf workshops over heel de wereld en is een ervaren studio technicus en producer. Als sessiemuzikant speelde hij op meer dan 100 CD’s.
Hij tourde met groepen als Urban Trad, Lais, en Embrun.
Tegenwoordig is hij naast dit duo vooral actief met Comas, Fling, David Munnelly, Clementine en heeft hij het druk met zijn studio in Herentals.


Inkom leden en cursisten workshop € 9 / niet-leden € 12
Graag reserveren (=kosteloos) via de reserveerknop.

Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.