Còig // Kerstconcert in ‘t Ey in Belsele

vrijdag 15/12/2017
21:00

Een van Canada’s Oostkust belangrijkste traditionele muziekgroepen is deze verzameling muzikanten, oorspronkelijk samengekomen om het Celtic Colours International Festival te promoten. Ooit solomuzikanten, zijn ze samengevoegd tot een knetterende supergroep, die in 2014 door Penguin Eggs magazine uitgeroepen werd tot dé internationale ontdekking bij de nieuwkomers.

Còig schakelt met veel gemak tussen eeuwenoude tunes van voorbije generaties naar originele en hedendaagse composities, steeds met die vurige Keltische stijl als muzikale kern. Middels hun uitgebreid arsenaal van meer dan een dozijn instrumenten creëren ze krachtige muziek en betoverende liedjes met een aanstekelijke energie.

Violiste Chrissy Crowley (Margaree, Cape Breton) heeft een indrukwekkende lijst van prijzen, nominaties en internationale optredens op haar palmares. Ze omhelst haar Keltische wortels en maakt ze eigen door middel van originele composities met hedendaagse arrangementen van traditionals.

Veelgevraagd multi-instrumentalist Darren McMullen (Hardwood Lands, Nova Scotia) is het Zwitsers zakmes van de groep. Naast zingen weet hij, spelend op gitaar, mandoline, fluit en banjo, de ritmische begeleiding steeds afwisselend en boeiend te houden.

Rachel Davis (Baddeck, Cape Breton) verdeelt haar tijd tussen internationale festivalpodia en kleine, lokale dansfeesten in haar thuisstreek. In een genre waar veel muzikanten grenzen verleggen en nieuwe waters testen, is haar traditionele speelstijl op de viool een verfrissende herinnering waarom zo veel gevraagd wordt naar die typische Cape Breton fiddlestijl. Met haar mooie stem geeft ze nog meer kleur aan de liedjes.

Een van de meest indrukwekkende pianisten die je ooit zal bezig horen, is Jason Roach (Chéticamp, Cape Breton). Met zijn geheel eigen stijl en intensiteit op de toetsen vergeet je soms dat er nog andere muzikanten op het podium staan.

In juni van dit jaar brachten ze de opvolger van hun zeer goed ontvangen debuutplaat “Five” (2014) uit, dat de titel “Rove” kreeg en meer dan positieve kritieken.

Samen goed voor een indrukwekkend totaal van meer dan 30 nominaties en prijzen, heeft elke muzikant van Còig de sporen meer dan verdiend.

Een explosieve groep om niet te missen!
Bewijs nodig?


Inkom leden € 12 / niet-leden € 15
Graag reserveren (=kosteloos) via de reserveerknop.

Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1606442782nyks@1606442782yet1606442782
http://www.tey.be


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.