Compagnia Ana Morales (flamenco) in De Roma

vrijdag 22/04/2016
20:30

VW Spring Sessions COMPAÑIA ANA MORALES
RECICLARTE

vr 22 april 2016 • 20u30
Compañia Ana Morales

DE ROMA
ZITTEND
€ 22/20 (KASSA + €2)

In haar eerste grote voorstelling pakt de jonge danseres en choreografe Ana Morales een actueel thema bij de horens: de cultuur van het hergebruik. In ReciclArte danst ze met de moderne danser Sergio González een vierluik waar de eeuwoude flamencotraditie gerecycleerd wordt. Maar ook materialen als jutte, hout, metaal, papier en katoen vinden een nieuwe bestemming in flamencojurken, die speciaal voor haar werden ontworpen door studenten van de kunstacademie van Sevilla. Het beroemde choreografenduo Estévez y Paños tekende voor de toneelregie. Ana Morales wordt in Spanje geprezen om haar sterke expressie, sensualiteit en virtuositeit en haar vernieuwingsdrang. “Zelfs in stilstand, is ze nog in staat om te ontroeren”, schreef een recensent.

Vorig jaar nog opende ze de vijfde Flamenco Biënnale. Ze maakte op verzoek van het festival met de Madrileense geluidskunstenaar Enrique Tomás de creatie Bagatelles, een flamenco-elektronica experiment waarvan ze zelf zegt dat het haar artistieke leven veranderde.

ANA MORALES (DANS & CHOREOGRAFIE); SERGIO GONZÁLEZ (DANS); MIGUEL ORTEGA (ZANG); JESÚS GUERRERO (GITAAR); JORGE PÉREZ (PERCUSSIE)

[FLAMENCO] [WORLD] [VW SPRING SESSIONS] [2016]

Meer info

Waar
De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout

Reservaties
Bestel tickets
Bel naar 03/600 16 60
http://www.deroma.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.