Corrina Hewat + Elisa Vellia // dubbelconcert in ‘t Ey in Belsele

zaterdag 21/04/2018
21:00

Zangeres, harpiste en componiste Corrina Hewat is een van Schotland’s meest unieke en innovatieve muzikanten. Geboren in Edinburgh en opgegroeid in de Schotse hoogvlakten ontwikkelde ze, geholpen door haar brede muzikale smaak, een eigen kijk op traditionele muziek. Wellicht ken je ze door haar werk met groepen als Bachué (met pianist David Milligan), Shine (met Mary Macmaster & Alyth McCormack) en de Schotse supergroep The Unusual Suspects?

Als basis voor Corrina’s muziek ligt de passie voor Schotse traditionele muziek en liedjes. Wat haar speciaal maakt is haar moeiteloze mengeling van folk, jazz, hedendaags klassiek en pop. Ze tilt de kleine harp naar een hoger niveau en is als zangeres gezegend met een zeer mooie stem, gedrenkt in Schotse tradities met echo’s uit jazz en meer moderne elementen. Daarnaast is ze dan ook nog componiste en liedjesschrijfster. Zelfs voor een stuk voor een Schots 25-koppig folkorkest (The Lorient Suite) draait ze haar hand niet om. Daarboven is ze zeer gegeerd als lerares aan o.a. de universiteit van Newcastle en de RSAMD in Glasgow. Kortom: een zeer bezig bijtje!

​Net als Corrina Hewat is Elisa Vellia zangeres, harpiste en componiste. Ze werd geboren op het meest noordelijk gelegen Grieks eiland Korfu en studeerde als kind piano en klassieke muziek. Later werd ze naar blues, jazz en folk getrokken en begon vanaf haar 15 regelmatig in de folkbars van Athene te zingen.

Het verlangen naar avontuur en reizen werd groter. Op haar 21ste verliet ze dan ook haar land en verdween in de tunnels van de Londense metro, waar ze de Keltische harp vond. Op slag was ze gebiologeerd en was haar pad uitgestippeld. Na studies bij Ierse en Schotse harpisten leidde haar weg naar Bretagne, waar ze samen met Cristine Merienne het duo Sedrenn oprichtte.

Een decennia en ruim driehonderd concerten later hadden ze een groot deel van de wereld gezien. Waardoor Elisa steeds meer zin kreeg om zich in haar moedertaal uit te drukken. Beetje bij beetje begon haar eigen muzikaal universum vorm te krijgen. Een mix van de blauwe golven van de Middellandse Zee en de groene kliffen van de Atlantische Oceaan. Haar debuutalbum The Thief of Secret werd opgenomen in 2006 en werd dat jaar het meest verkocht album in de wereldmuziekcategorie van het Harmonia Mundi label.

De titel van haar recentste album, La femme qui marche, verklaart het in een notendop. Elisa is een vrouw die in een cirkel wandelt, welke haar weghaalt uit haar moederland maar ook weer terugbrengt. Ondertussen nieuw leven gevend aan dat tijdloos instrument dat voor lange tijd uit de Griekse cultuur verdwenen was.

​Inkom leden € 10 / niet-leden € 13

Graag reserveren via de reserveerknop.

Deuren open om 20u.

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1600760414nyks@1600760414yet1600760414
http://www.tey.be


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.