Country Cow Tsjoe (old time country) in Den Hopsack in Antwerpen

zaterdag 11/10/2014
21:00

COUNTRY COW TSJOE
zaterdag, 11 oktober, 2014 – 21:00

Alex Boon (5-stringbanjo), Bert Van Rompaey (gitaar, lead zang), Sim Minnoye (mandoline, gitaar en zang) en Jos Debraekeleer
(fiddle, gitaar en zang).

Country Cow Tsjoe ontstond eind jaren zestig en is een ‘Old time country music’ groep. Zij brengen de volkse (landelijke) muziek uit de Verenigde Staten – uit de periode van pakweg 1800 tot 1929 – 30.

Deze muziek heeft wortels in o.a. Europa (Ierland, Schotland, Zweden, Nederland, Hongarije,….) maar ook in Afrika.

Typisch is de old time music uit de Appalachen – dus zeker ook invloeden uit de indiaanse cultuur – vaak gespeeld door fiddle en 5-string banjo.

De groep stopte in 1974 wegens drukke bezigheden buiten de muziek. Sim Minnoye en Jos Debraekeleer bleven spelen in De Snaar, De Vlier, Het Brabants Volkorkest en meer. Sinds dit voorjaar is de groep weer samen en zijn ze ook weer live te bewonderen. Op 18 oktober spelen ze in het voorprogramma van Zjef Vanuytsel(http://www.blauwputinconcert.be/programma.html) met wie ze vroeger veel samen optraden.

Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen
http://www.denhopsack.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.