Cro Magnon in Deurne

donderdag 25/06/2015
20:30

Cro Magnon

Cro Magnon is een groep die aan zijn weg timmert sinds eind jaren tachtig. Hun ambitie was het ontwerpen van een eigen muzikaal kader: ‘urban chamber music’, een sound die de vaak kunstmatige stijlindelingen als folk, jazz, klassiek, etnisch, of rock ruimschoots overstijgt.

In 1991 verscheen hun eerste cd “Zapp!”. Dit was een invloedrijke cd voor muzikanten die geen voldoening vinden in het kopiëren van anderen, maar op zoek gaan naar hun eigen muzikale expressie en taal, een pad dat later ook werd gevolgd door groepen als DAAU of Troissoeur.
Meer dan 30 jaar later bestaan ze nog altijd, en dit jaar (in 2015 red.) brachten ze een nieuwe plaat uit omdat ze vonden dat deze tijd meer dan ooit nood had aan hun warme anarchie. Verder zijn ze zichzelf voortdurend blijven vernieuwen en spelen ze met een energie en een enthousiasme alsof het de eerste keer is. Cro Magnon’s muziek is hedendaags maar staat ver af van academisch maakwerk. Het is muziek met een ziel. Kleinschaligheid is hier een bewuste een norm. Hoe dichter het publiek bij het podium zit, hoe liever ze het hebben. Het is pure muziek, gebracht door mensen die er zin in hebben. Elk optreden anders is omdat ze steeds ruimte laten voor de kracht van het moment en balanceren tussen structuur en muzikale vrijheid.

Fans van groepen als Penguin Café Orchestra of Jablkon zullen er zeker een kluif aan hebben.

Hoe zou Bach geklonken hebben als toetsenist van TC Matic? Of wat als Philip Glass bij Kraftwerk speelde en Pink Floyd alleen mandolines ter beschikking zou hebben? Wel, dit is een beetje de wereld van Cro Magnon.

bezetting:

Chris Carlier: bas
Stefan Coltura: viool, speelgoed
Koen Van Roy: sax, clarinet
Geert Waegeman: viool, elektrische mandoline, elektronica

Pluymvee
Turnhoutsebaan 5, 2100 Deurne

Wanneer
DONDERDAG 25 juni 2015 OM 20:30

Prijs: € 9.0

Meer info.


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.