Cro Magnon in Deurne

vrijdag 22/06/2018
20:30

Ergens in de jaren ’80 vonden een paar jonge muzikanten elkaar in een zoektocht naar een eigen muzikale taal, wars van stijlen en trends.

In 1991 was het zo ver. Hun eerste cd “Zapp !” was een grensverleggend moment. Journalisten hadden het moeilijk om een naam te vinden voor hun muziek die de sfeer van de grootstad uitamende en de visuele verbeelding prikkelde. Met sax, violen, bas, elektrische mandoline en electronica creëerden ze een gedreven muziek die door henzelf “Urban Chamber Music” werd gedoopt, een term die later opgepikt werd door de geschreven pers.

Drie cd’s later en we zijn in 2017. Met “Floww…” maakt Cro Magnon zijn warmste en meest sfeervolle cd. Met Chris Carlier op elektrische bas & contrabas, Koen Van Roy op saxen en clarinet, Geert Waegeman op viool, mandoline en electronica en Detony (een spectaculaire snaredrumrobot van de Decap-fabriek) doen zij een toernee langs huiskamers en kleine inspirerende ruimtes. Deze muziek woont in kamers. Kamers waarin allerlei deurtjes open en terug toe gaan.

Cro Magnon, een warm en opwindend muzikaal avontuur.

vr 22 jun 2018 – 20.30 uur

vvk: 7 euro
kassa: 9 euro

locatie
Jean et Mar vzw
Turnhoutsebaan 5
2100 Deurne

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.