Croque music Black Label: The Robert Johnson Songbook in Antwerpen (gratis, om 12u)

vrijdag 21/02/2020
12:00

foyerconcert Croque Musique
One man bluesband Black Label blaast de legende van blueszanger Robert Johnson opnieuw leven in, met veel slidegitaar en mondharmonica. Zijn huiveringwekkende interpretaties roepen de tijdsgeest op van de Delta blues: de oerblues die onlangs door Jack White van de White Stripes gezien werd als de oorsprong van alle rock & roll. Tussen de nummers door verhaalt Black Label over de faust mythe, hoe Robert op de crossroads zijn ziel verkocht aan de duivel om de beste bluesmuzikant van zijn tijd te worden, en welke prijs hij hier tijdens zijn leven voor moest betalen. Getuige hiervan zijn de songs zoals Crossroads blues, Me and the Devil blues, Hellhound on my trail enz…

Over Black Label

De vele lofbetuigingen aan zijn adres liegen er niet om. Deze one man band van Skinny fingers Remko, weet op eigentijdse manier de muzikale traditie van de Mississippi Delta blues springlevend te houden. Vanaf zijn eerste optreden deelde Remko het podium met vermaarde gitaristen als Jokke Schreurs en Koen De Cauter. Hij verzorgde hij het voorprogramma van blueslegende Mac Arnold en de Amerikaanse Alt Country groep Slim cessna’s auto club. Omdat hij de Café canapé wedstrijd won – CC Wilrijk – zal hij binnenkort het voorprogramma verzorgen van de vermaarde Steven de Troch band.

https://www.facebook.com/Black-Label-1458284537767795/?ref=bookmarks
Black Label – Houffalive

vr 21 feb 2020 – 12.00 uur

prijzen
gratis

cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
Keistraat 5-7
2000 Antwerpen

Extra
Deuren: 11.45 u
Aanvang: 12.10 u

Meer info


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.