Damast Duo bij Madame Fortuna in Borgerhout

vrijdag 7/12/2018
20:30

Damast Duo speelt op 7/12 bij Madam Fortuna om 20u30.

Violist Shalan Alhamwy en accordeonist Jonas Malfliet stellen hun eerste album Safar voor, “reizen” in het Arabisch. Het album reist van Syrië naar België, langs traditionele melodiëen uit o.a. Syrië, Turkije, Bulgarije, Hongarije, Duitsland en België. Deze werden gearrangeerd met elementen die ook op reis goed van pas komen: improvisatie, nostalgie, vriendschap en virtuositeit.

Hun groepsnaam Damast Duo verwijst naar de stof damast, afkomstig uit Damascus, de hoofdstad van Syrië. Damast raakte doorheen de geschiedenis zeer populair in Europa. Zo werd Kortrijk in de middeleeuwen het Europese centrum van damastfabricatie.

Deze culturele uitwisseling gebeurt ook in het duo. Shalan genoot een klassieke opleiding viool aan het conservatorium van Damascus, speelde bij het Syrian National Symphony Orchestra, maar beheerst ook de Arabische traditionele muziek. Jonas is opgegroeid in de West-Europese muzikale traditie, maar voelt zich na heel wat internationale Ethno-muziekstages in heel wat stijlen thuis. Hij speelde o.a. bij Olla Vogala, Les Busiciens en is huispianist van het Radio 2 programma De Rechtvaardige Rechters.

Ze ontmoetten elkaar in 2017 op een workshop Arabische viool in Gent, waar Shalan Alhamwy les gaf aan heel wat vioolstudenten…. en één accordeonist. Na de les speelden ze samen, en dat klikte meteen, met het prachtige album “Safar” als resultaat.

Madame Fortuna
Sergeyselsstraat 20
2140 Borgerhout

Meer informatie via het Facebookevent en binnenkort op http://www.madamfortuna.be


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.