Dani de Morón (flamenco) in De Roma

9 januari 2019

Met Dani de Morón (1981) verwelkomen we in De Roma opnieuw een grote naam uit de flamencowereld. Geboren in Sevilla en getogen in Morón de la Frontera, dé Zuid-Spaanse gitaarstad bij uitstek, heeft deze uitzonderlijke gitarist het traditionele spel als vanzelfsprekend in zijn vingers. Als geen ander beheerst de Morón de alzapúa, het beroeren van de gitaar met de duim op de lage snaren. Tegelijkertijd weet Dani nieuwe harmonieën en stemmingen aan zijn snaren te ontlokken. De grote podia leerde de Morón kennen als tweede gitarist van flamencogrootmeester Paco de Lucia, maar nu schittert hij zelf als solist.

Zijn prachtige flamencomuziek wordt op het podium versterkt met drie sterzangers én Patricia Guerrero, dé danseres van dit moment. Zo zet hij de flamencotraditie swingend voort in de 21e eeuw en laat hij overtuigend horen waarom hij als een van de beste gitaristen van zijn generatie wordt beschouwd. 

Dit concert vindt plaats in het kader van VII Flamenco Biënnale NL, van 18 januari tot 10 februari.

DANI DE MORÓN (GITAAR); JESÚS MÉNDEZ (ZANG); ANTONIO REYES (ZANG); DUQUENDE (ZANG); ANTONIO & MANUEL MONTES SAAVEDRA (‘LOS MELLIS’ PALMAS); PATRICIA GUERRERO (DANS)

Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

Meer info: https://www.deroma.be/kalender/478/