Dansstage Polska voor beginners in Borgerhout

6 oktober 2013

Programma
Tijdens deze stage leert Aurélie de zogenaamde polska 1-3 of “ett-och-tre” aan, een (relatief eenvoudig) type polska uit het heel verscheiden gamma van bestaande polskas.
Twee dagen lang zullen we de muziek die bij deze Zweedse dans hoort, beluisteren en leren begrijpen. We zullen samen de muzikale elementen analyseren: de accenten, de muzikale zinnen en de verschillende tempo’s. Op die manier kunnen we de muziek ook beter al dansend interpreteren. Verder is er ook oog voor een zeker lichaamsbewustzijn: manieren van stappen, lichaamshouding, dynamiek, spanning en ontspanning van verschillende spieren. Dit alles samen maakt de Zweedse dansen zo bijzonder. We werken zowel individueel als in koppel en verliezen ook het collectieve aspect niet uit het oog: we zullen de polska met verschillende danshoudingen uitproberen. In het individuele deel van de stage gaan we op zoek naar een goede basis die zal zorgen voor een lichtheid van beweging zodra we per 2 dansen, en we zullen ook aandacht besteden aan het gebruik van de ruimte door alle dansers samen. Tenslotte zal het accent liggen op het dansen per 2. De danshouding verschilt enigszins van wat er gebruikelijk is op folkbals in België en Frankrijk, en dit impliceert een andere, meer evenwichtige manier van dansen.

Niveau & voorkennis
Deze stage vereist geen enkele voorkennis van polska, maar je moet de draai van de wals en de danshouding van koppeldansen wel vlot beheersen. De specifieke invalshoek van Aurélie Giet maakt deze stage ook interessant voor mensen die al polskas dansen. Het is niet nodig om per koppel in te schrijven. Er wordt regelmatig van partner gewisseld.

Aantal deelnemers
Het aantal deelnemers is beperkt tot 20.

Aurélie Giet
Aurélie heeft jaren lang wekelijkse danslessen gegeven voor Frisse Folk en is in 2010 vijf maanden naar Zweden gegaan om er een intensieve dansopleiding te volgen.

Taal
De taal van de stage wordt in het begin met de leerlingen besproken. Aurélie is franstalig, maar spreekt ook vlot Engels (en Spaans en Zweeds).

Adres
Casa de Carmen, Zendelingenstraat 32, 2140 Borgerhout (Antwerpen). Info & plan

Inschrijving
Prijs van de stage: 80€ voor 2 dagen
Belangrijke opmerking: Je moet BEIDE dagen van deze stage volgen. Inschrijven voor één dag is niet mogelijk.
Meer info: http://frissefolk.be/stages/2013_11_30_polska_beginners_ant.htm