Dayna Kurtz & Robert Mache bij KAS Attenhoven in Kapellen

8 januari 2019

De Amerikaanse Dayna Kurtz is een veelzijdige dame. Met haar songs bewandeld ze een heel spectrum aan genres; van country ballad tot uitbundige rockabilly en van een zwaar chanson tot sexy blues.
Gewapend met alleen een gitaar en haar zo kenmerkende krachtige, donkere stem wordt ze ook wel vergeleken met Nina Simone, Jeff Buckley en Marianne Faithfull. Kurtz speelde samen met vele grote der aarden zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones. Die laatste is een goede vriendin van Dayna en ze hebben ook al diverse keren nummers samen opgenomen.
In Europa raakte ze in 2003 bekend met de hit ‘Love Get’s In The Way’, haar eerste album dat uitkwam in Europa sloeg in als een bom. In 2015 bracht ze ‘Rise And Fall uit, haar meest intense en persoonlijkste album sinds ‘Postcards’. ‘Rise And Fall’ is een album dat druipt van soul en melancholie. Begin 2017 was er Here Vol 1, een eerste van meerdere live-albums opgenomen op tour in Nederland. Een jaar laten volgde een tweede album uit die reeks.

Na drie uitverkochte Belgische shows in het voorjaar van 2018, keert Dayna Kurtz begin 2019 terug naar ons land.

Tickets: 14,60 euro

Reserveren

KAS Attenhoven
Waterstraat,30, 2950 Kapellen