De Bursefeesten, een gezellig festivalletje in Borsbeek (vanaf 14u)

14 mei 2012

Bursefeesten 2012, een gezellig festivalletje op zaterdag 2 juni in Borsbeek.

Op zaterdag 2 juni vindt al voor de vierde keer het gezelligste festival plaats van Borsbeek en omstreken: de Bursefeesten. Zoals steeds staat dat festival in het teken van goede muziek, lekker eten en drinken en een gemoedelijke sfeer, waar zowel de grote als de kleine mensen plezier aan beleven. Het domein aan de Leeuwenpoort op het Fort van Borsbeek is immers een geweldig plekje, dat genesteld ligt tussen groene omwallingen en een brugje. Zeker nu het terrein een grondige opknapbeurt kreeg, is het de ideale plaats om te komen genieten van wat je intussen gerust de ‘Bursesfeer’ kan noemen. Kinderen krijgen een volwaardige programmatie voorgeschoteld binnenin de poort, waar ze kunnen kijken naar voorstellingen op hun maat zoals ‘Op zoek naar het beest in je hoofd’ (4+). Voor de grote mensen is er dan weer het afwisselende programma op het buitenpodium, met muziekstijlen die variëren van klezmer over country tot zuiderse feestmuziek en stampende beats. Daar geniet je misschien nog het beste van met een lekkere LaChouffe in de hand, of terwijl je een heerlijke pannenkoek verorbert. Of laat je verleiden door de rest van de menukaart, want alles wordt vakkundig en met liefde klaargemaakt. Dus of het nu is voor de muziek, om te smullen, om je kinderen nog eens uit de bol te zien gaan of om dat vooral zelf te doen, op de Bursefeesten ben je aan het juiste adres.
za 02/06/12 van 14:00 tot 03:00
Waar: Leeuwenpoort, Zoomweg -, 2150 Borsbeek
Prijs:  Gratis
Organisatie: Burse vzw

Hoewel niet de volledige programmatie uit folkmuziek bestaat, kan dat over een aantal groepen wel gezegd worden, namelijk:
Veston (kindervoorstelling “Op zoek naar het beest in je hoofd” (4+)
Milis Brodders (klezmer)
Schwardzwaldklinik (folk met klezmer- en jazzinvloeden)
Frank Vranckx (protest-singersongwriter)

Ook het concept van het festival zit in dezelfde folkmentaliteit, met lekker eten en drinken, kinderanimatie, een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Meer informatie vindt u op http://www.bursefeesten.be