De Groote-Faes duo in de Rataplan in Borgerhout

13 januari 2017

DE GROOTE-FAES DUO

• Vr 10/2 • 20.00 U • € 12/10 Tickets

In een aanhoudende intense samenwerking ontwikkelen Bruno De Groote en Ben Faes zich verder in een hoogstpersoonlijke instrumentale klankwereld op het kruispunt van traditie en experiment, klassiek gestreken contrabas en elektrische gitaar, in een uniek, niet-in-een-genre-te-vangen universum waarin jazz, rock, wereldmuziek, impro, klassiek en ambient elkaar symbiotisch omarmen.

Symphony for 2 Little Boys combineert pure schoonheid met rauwe roots en elektronisch bewerkte sounds, extra in de verf gezet door producer Nicolas Rombouts. Als kers op de taart werkte het duo voor enkele nummers met legendarische trompettist Dave Douglas.

Two little boys play their Symphony!
“De Groote is – hier komt ie – de Belgische Bill Frisell.” Bart Cornand in KNACK.

BRUNO DE GROOTE (ELEKTRISCHE GITAAR); BEN FAES (CONTRABAS)

Meer info

Rataplan vzw
Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout

Meer info: http://www.rataplanvzw.be


De Groote-Faes duo in De Rataplan in Borgerhout

25 februari 2014

ESMÉ BOS, BART VOET & GWEN CRESENS: WALS

• Vr 9/5 • 20.00 U • € 14/12 Tickets
• Za 10/5 • 20.00 U • € 14/12 Tickets

Kom luisteren naar ‘WALS’ en laat je verrassen door dit trio: Esmé Bos en Bart Voet (Duveltjeskermis, Tres Tigres Tristes, El Tattoo del Tigre, Tu y yo), en Gwen Cresens (Orquesta Tanguedia, Raymond Van het Groenewoud). Alle drie zijn ze al van in het begin kind aan huis bij Rataplan.

De wals danst als een rode draad door het liedjesprogramma, met eigen composities en geleende liedjes van Hank Williams, Gus Viseur, Tom Jobim, Bruno De Groote, Marina Rossel en The Beatles. In het Frans, Spaans, Italiaans, Engels en Oost-Vlaams, maar bovenal in de driekwartsmaat: in 3, zoals muzikanten dat graag zeggen.

ESMÉ BOS (ZANG); BART VOET (ZANG, GITAAR, HAMMOND & HARMONIUM); GWEN CRESENS (ACCORDEON, BANDONEON); GEERT DE WIT (TECHNIEK)

Meer info.

Wijnegemstraat 27 – 2140 Borgerhout
Ticketbalie: + 32 (0) 3 292 97 40
http://www.rataplanvzw.be


De Groote-Faes duo in De Rataplan in Borgerhout

25 februari 2014

DE GROOTE – FAES DUO CD VOORSTELLING

• Za 5/4 • 20.00 U • € 12/10 Tickets

Twee artiesten die al vele jaren meedraaien in de lage landen en al samenwerkten met grote namen als Wannes Van De Velde, Bert Joris, Axelle Red, Kommil Foo en vele anderen. Ben Faes (contrabas) en Bruno De Groote (elektrische gitaar) vonden elkaar als geestengenoten en besloten om samen hun artistieke ei te leggen.

Door hun intense aanraking met de meest diverse muzikale stromingen zijn hun muzikale invloeden quasi ontelbaar: Chopin, Beethoven en Bach; Thelonious Monk, Charlie Christian, Django Reinhardt; Albert Ayler en Ornette Coleman; hedendaagse Amerikaanse pioniers als Marc Ribot, Bill Frisell of Jason Moran; Franse musette, Ierse folk, Caribische lichtvoetigheid en Joodse klezmer gaan hand in hand alsof de geschiedenis, de toekomst en de vier windstreken altijd al één creatieve broedplaats zijn geweest die niet per se een eclectische benadering vereisen.

Meer info.

Wijnegemstraat 27 – 2140 Borgerhout
Ticketbalie: + 32 (0) 3 292 97 40
http://www.rataplanvzw.be